Këshilla & Arsye

January 13, 2021 | 8:35

15 shenjat që ju paralajmërojnë se duhet të qëndroni larg dikujt

A ndiheni vazhdimisht të lodhur pa ndonjë arsye të dukshme? Epo, mbase është një nga shenjat paralajmëruese që duhet të qëndroni larg dikujt! Nëse ka një gjë që kam mësuar për jetën, ajo është: Qëndro larg idealeve të rreme, sheqerit dhe njerëzve toksikë.

Nëse ndiqni ideale të rreme, do të bëheni jo-autentikë. Nëse hani shumë sheqer, do të sëmureni. Dhe, nëse rrethoheni nga njerëz toksikë, do të humbni kohën tuaj dhe do të shkatërroni jetën tuaj! Jeta është shumë e shkurtër për t’u marrë me njerëz negativë. Koha juaj është shumë e çmuar për ta harxhuar atë me njerëzit që nuk i shtojnë vlerë jetës suaj.

Pavarësisht nëse partneri juaj po ju merr për të mirëqenë, kolegu juaj po bën fshehurazi komplote kundër jush, ose shoku juaj merr gjithmonë më të mirën e humorit tuaj pozitiv, marrëdhënia me njerëz të tillë është shpesh e pashmangshme. Por, nuk duhen humbur të gjitha shpresat! Ajo që mund të bësh është të ndryshosh mënyrën se si i përgjigjesh atyre!

Nëse nuk i kushtoni vëmendje shenjave paralajmëruese, kalimi i kohës me njerëz të tillë mund të shkatërrojë mirëqenien dhe të ulë vetëvlerësimin tuaj.

Që kjo të mos ndodh, më poshtë janë shenjat që ju paralajmërojnë që duhet të qëndroni larg dikujt:

 1. Ju kaloni shumë kohë duke u ankuar për ta
 2. Ju nuk keni kontroll të emocioneve tuaja
 3. Ju i fajësoni ata për zgjedhjet që bëni
 4. Vetëvlerësimi juaj ulet ndjeshëm
 5. Kalimi i kohës me ta ju bën të ndiheni të frikësuar
 6. Ju përkuleni në nivelin e tyre toksik
 7. Ju gjeni rehati në strategjitë e sëmura të përballimit
 8. Marrëdhëniet tuaja vuajnë
 9. Ju mungojnë kufijtë e shëndetshëm
 10. Ata ju fajësojnë për problemet e tyre
 11. Ata marrin pak më shumë
 12. Ata ju bëjnë të ndiheni gabim gjatë gjithë kohës
 13. Ata ju mashtrojnë
 14. Ata ju nënçmojnë
 15. Thjesht nuk ndiheni mirë në praninë e tyre

 

 

Burimi / https://herway.net/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top