Këshilla & Arsye

April 14, 2018 | 12:23

3 shenjat që tregojnë se keni zgjedhur karrierën e gabuar

Gjatë viteve të fundit, hulumtimet kanë treguar që midis moshës 20 dhe 30 vjeç, kënaqësia e ulët e punës mund të ketë një ndikim negativ në shëndetin tuaj mendor. Sipas një sondazhi të kohëve të fundit, 65% e të punësuarve amerikanë janë disi të kënaqur me punën e tyre aktuale, ndërsa 35% e vlerësojnë kënaqësinë e punës në një shkallë më të lartë.

Por bashkëthemeluesi në Institutin Shëndetësor Stacey Morgenstern tregon se është tepër imperativ jo vetëm për qëllimet e punonjësve, por vetëm në lidhje me shëndetin të cilët ata gjejnë një karrierë që plotëson nevojat e tyre profesionale.

Më poshtë ndodhet lista e tre shenjave të cilat tregojnë nëse keni ngecur në karrierën e gabuar:

Kur ndjeheni të pavlerësuar, të mbingarkuar dhe të pamotivuar financiarisht

Morgenstern argumenton nëse padashur ndodheni në karrierën e gabuar është se ju mund të ndiheni paksa të demoralizuar, të mbingarkuar dhe nën paguar.

Ndërsa shumë industri  mund të kërkojnë më shumë orë të gjata pune apo punë të vështira, Morgenstern argumenton se karriera është më e kënaqshme dhe se ju nuk do t’ju kapë paniku nëse vini në zyrë. Nëse ju keni mbi 10 vjet në një pozicion pune, ajo thotë se kurrë nuk është vonë për një ndryshim.

Zyrtari kryesor i Netflix Patty McCord pajtohet me idenë se një nga hapat e parë për të dalë nga një karrierë të gabuar është që duhet të flasësh me dikë për të parë një karrierë që mund t’ju pëlqejë. Gjetja e punës që doni është një produktivitet i mirë i punës. Pra, bëni punën.

Ju ndjeni se nuk po sfidoheni

Nëse ndiheni të pafrymëzuar, të mërzitur apo të mbërthyer në një rutinë të zakonshme për të bërë të njëjtën gjë pa pushim, atëherë shanset janë vetëm koha në dispozicion për të arritur në karrierën që dëshironi.

Morgenstein e shpjegon këtë që boshllëku vjen si pasojë e kreativitetit dhe përpjekjeve tona të vazhdueshme.

Nëse keni arritur një fund të vdekur dhe nuk ka vend që ju mund të rriteni në karrierë atëherë mund të jetë koha e duhur për të marrë në konsideratë hapin tuaj të ardhshëm.

Nëse nuk jeni të bindur për atë që duhet të bëni, Morgenstern argumenton se është koha ideale për të menduar për gjërat që ju sjellin gëzim në kohën tuaj të lirë.

A ka ndonjë mënyrë që këto aktivitete të përkthehen në një karrierë të suksesshme?

Ju ndiheni sikur jeni thirrur nga dikush për diçka të ndryshme

Të jesh në karrierën e gabuar nuk do të thotë se gjithmonë mund të jesh i pakënaqur me punën tënde. Ndonjëherë, kjo do të thotë se në të vërtetë je profesionist në punën tënde, por kjo përkufizohet se jeni të thirrur për të bërë diçka krejtësisht të ndryshme.

Morgenstern thotë se këto dy gjëra ndodhin kur jemi në prag të kësaj. Ne ose mbajmë thirrjen ose shkojmë me thirrjen. Dhe se vonesa nxitet nga frika e të panjohurës, nga frika se është shumë e vjetër, ose nga frika se nuk mund të paguajmë faturat.

Këto frikëra janë të vlefshme dhe mënyra se si mund të humbni është se duhet të shkruani të tërë frikërat që ju keni, shtoi ajo. Dhe më vonë duhet të shihni mundësinë.

Çfarë tjetër mund të jetë e vërtetë për atë që mund të ndodhë. Në vend që të mendoni për aspektet negative, Morgenstern thotë se duhet të filloni të mendoni për aspektet pozitive siç mund të jetë shtimi i financave tuaja, të pasurit më shumë kohë, përmbushje më të mirë dhe duke arritur një ekuilibër më të mirë të punës.

Nëse karriera juaj ende vazhdon në trajektoren e saj të tanishme dhe ende vazhdoni në të njëjtin pozicion pune për pesë vjet, a jeni të bindur nëse mund të drejtoni ende në këtë pozicion pune?

Kjo gjë mund t’ju frymëzojë apo ju mbush me keqardhje? Nëse në një pikë apo në një tjetër kjo ju mbush me keqardhje, atëherë kjo do të thotë se ndryshimi është jetësor jo vetëm për lumturinë tuaj, por edhe për shëndetin tuaj.

Nëse ne mund të ndrydhemi nga një ndryshim i menjëhershëm karriere, kjo është një nga arsyet se pse ne shohim kaq shumë njerëz që kalojnë në një periudhë pesimizmi, dëshpërimi dhe depresioni, thotë ajo.

Burimi / http://www.scan-tv.com

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com