FB

February 2, 2023 | 8:30

3 strategji për të organizuar më mirë kohën tuaj

Duhet të keni dëgjuar shumë herë më parë që njerëzit thonë se “koha është e çmuar”. Ndërsa kjo është e vërtetë, për fat të keq, shumica e njerëzve ende e shpenzojnë kohën e tyre në gjëra që nuk janë vërtet të rëndësishme ose gjëra që nuk kanë lidhje me qëllimet dhe ëndrrat e tyre.

Lajmi i mirë është se ka disa strategji që do t’ju ndihmojnë të organizoni më mirë kohën tuaj

Vendosni prioritete

Për fat të mirë, të mësuarit për të menaxhuar kohën tuaj nuk është edhe aq e vështirë. Gjëja e parë që duhet të kuptoni është se si t’i jepni përparësi detyrave dhe përgjegjësive

Për shembull, cila është gjëja e parë që bëni gjithmonë kur filloni punën? Ndoshta ai po kontrollon emailet tuaja? Megjithatë, nuk është fillimi më produktiv i ditës së punës. Në vend të kësaj, ju duhet të kaloni 5-10 minutat e para të ditës tuaj duke bërë një listë të detyrave dhe projekteve që duhet të përfundoni. Pasi të keni krijuar listën tuaj, do të dini se cilat detyra janë të rëndësishme dhe cilat jo.

Kur e bëni këtë çdo ditë, do të vini re katër gjëra pozitive:

  1. Do të respektoni gjithmonë afatet
  2. Do të jeni produktiv
  3. Do të keni kontrollin e kohës tuaj
  4. Do të jeni të relaksuar dhe pa stres

Koha dhe financat

Shumica e njerëzve zgjedhin të përqendrohen te paratë, duke u përpjekur të fitojnë sa më shumë që të jetë e mundur në vend që të fokusohen te koha. Megjithatë, nëse mendoni për këtë, do të kuptoni se e vetmja gjë që nuk mund ta kompensoni është koha. Mos harroni se koha jonë është e kufizuar, ndaj shfrytëzojeni sa më mirë që keni mundësi.

Cilësi kundrejt sasisë

Mënyra se si e jetoni jetën tuaj varet nga mënyra se si e kaloni kohën tuaj. Me fjalë të tjera, mënyra se si kaloni çdo moment ndikon në mënyrën se si jetoni jetën tuaj. Për të përqendruar më mirë kohën tuaj, bëjini vetes këto pyetje:

– Sa kohë të ditës kaloni në zemërim dhe ankth?

– Sa kohë në ditë kaloni me të dashurin tuaj?

Sa kohë në ditë kaloni duke bërë diçka që nuk ju pëlqen?

Përpiquni të analizoni veten përmes këtyre strategjive dhe do të zbuloni se me ndihmën e tyre do të mësoni të kontrolloni më mirë kohën tuaj, do të jeni më produktivë në shtëpi dhe në punë dhe do të jeni më të lumtur dhe më të kënaqur se kurrë.

 

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top