FB

February 2, 2023 | 8:25

5 gjërat që duhet të zgjidhni nëse doni të jeni të lumtur

Secili prej nesh dëshiron të jetë i lumtur dhe edhe pse ndonjëherë duket e vështirë të gjesh lumturinë në jetë, nuk është diçka e pamundur.Lexoni për këshillat tona se cilat zgjedhje duhet të bëni në jetë për të qenë të tillë.

  1. Zgjidhni të vërtetën

Ndonjëherë ju merrni vendime bazuar në atë që truri juaj ju thotë se është “gjëja e duhur” dhe jo sepse është ajo që dëshironi vërtet. Megjithatë, këto vendime nuk bazohen në të vërtetën tuaj, por merren nën ndikimin e së vërtetës së dikujt tjetër bazuar në atë që të tjerët thonë se është “e saktë”. Kështu që herën tjetër mos i injoroni mendimet dhe nevojat tuaja.

  1. Zgjidhni dashurinë

Të gjithë duan të duan dhe të jenë të dashur. Pra, nëse e keni gjetur tashmë atë person me të cilin dëshironi të ndani lumturinë dhe trishtimin, gëzimin dhe vuajtjen, mos e lini të shkojë. Nëse nuk e keni gjetur ende, mos e humbni shpresën se një ditë do ta gjeni.

  1. Zgjidhni vetë

Ndonjëherë ju duhet të vendosni nevojat e të tjerëve mbi nevojat tuaja, por është e rëndësishme të vendosni veten më shpesh në radhë të parë. Askush tjetër nuk do të kujdeset për ju dhe është mirë ta kuptoni këtë me kohë.

Gjithashtu, nëse gjithmonë e vendosni veten të fundit, do të besoni se e meritoni të jeni të fundit. Nga ana tjetër, duke zgjedhur veten, i vërtetoni asaj se meritoni kujdes dhe vëmendje. Jo vetëm që do t’ju bëjë të lumtur, por do t’i tërheqë edhe të tjerët drejt jush.

  1. Zgjidhni mirësinë

Nuk është e vështirë të jesh i sjellshëm, por shumë prej nesh e harrojnë këtë në këtë botë të çmendur dhe të komplikuar. Mos harroni se ndonjëherë mjafton një fjalë e mirë dhe një buzëqeshje për të bërë dikë të lumtur.

  1. Zgjidhni besimin

Çelësi për të qenë të lumtur është të besosh se ndonjëherë lumturia do të trokasë në derën tënde. Besimi dhe shpresa janë thelbësore. Sepse besimi është mënyra më e mirë për të manifestuar dëshirat tuaja.

Pra, besoni se do të arrini punën që dëshironi dhe dijeni se përfundimisht do ta arrini atë. Imagjinoni që jeni të lumtur dhe besoni se do të ndodhë.

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top