FB

August 1, 2022 | 9:01

4 vetëdyshime që ju mbajnë prapa, si t’i largoni sa më shpejt…

Sa herë që po përpiqemi të bëjmë diçka të guximshme, si fillimi i një biznesi në internet ose ndërrimi i karrierës, ka gjithmonë një grusht besimesh të bezdisshme që duket se shfaqen. 

self-doubt_3

 “Unë nuk jam mjaftueshëm i/e mirë.”

Unë premtoj, 99% e njerëzve gjithashtu luftojnë me këtë besim. Nuk je i vetmi (edhe pse më duket kështu!) “A jam mjaftueshëm i mirë për ta bërë këtë? Puna ime është e keqe. Çfarë po mendoj madje?

“Dikush tashmë po e bën më mirë se unë, kështu që unë nuk mundem.”

A ndiheni sikur të gjithë dhe qeni i tyre janë trajner këto ditë?

“Unë nuk mund të fitoj para duke e bërë këtë.”

Kur bëhet fjalë për fillimin e diçkaje të re, frika rreth parave mund të jetë më e madhja. “Si do ta paguaj qiranë? A do të nxjerrë dikush *në fakt* një kartë Visa dhe do të më paguajë për një seancë shërimi një orëshe?

“Më duhet më shumë kohë, përvojë dhe ndoshta një certifikim tjetër”

Së fundi, ndoshta ju mendoni se keni nevojë për më shumë vlerësime nën brezin tuaj për të filluar. Ose, më shumë kohë për të përmirësuar zanatin tuaj përpara se të ngarkoni portofolin tuaj të dizajnit të brendshëm në faqen tuaj. Ky besim mund t’ju mbajë prapa për një kohë të gjatë, sepse frika themelore nga pamjaftueshmëria dhe ndjekja e vazhdueshme e certifikatave mund të na mbajë në timonin e lloj brejtësive të ndërtimit të pafund të rezymesë. Kështu, ne shpëtojmë duke bërë gjënë e madhe, të frikshme: të vendosim veten atje.

 

 

Përgatiti K.I / Burimi www.mindbodygreen.com

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Drejtor Marketingu - Geart Shehu: 0682097486
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top