FB

July 30, 2022 | 10:16

5 gjërat kryesore që duhet të dini para se të filloni notin

“Nëse do ta kisha trajtuar stërvitjen time ndryshe, do ta kisha përmirësuar notin tim shumë më shpejt. Do të isha më efikas në ujë, do të kisha më pak lëndime dhe do të argëtohesha shumë!”

Pavarësisht nëse sapo keni filluar të notoni ose keni një kohë më të gjatë, merrni parasysh këto pesë këshilla për t’ju ndihmuar ta çuar notin tuaj në një nivel tjetër…

Fokusimi në teknikë

Noti është tepër i përqendruar në teknikë, kështu që është e rëndësishme të ndërtoni një bazë të fortë përpara se të rritni vëllimin e stërvitjes ose shpejtësinë tuaj. Kaloni kohë duke zotëruar bazat e pozicionit të trupit në të katër goditjet, veçanërisht pozicionin e kokës. Ngadalësoni gjërat dhe jini të durueshëm.

Çdo goditje (hedhje krahu) ka rëndësi

Çdo goditje kontribuon në performancën tuaj të përgjithshme të notit, duke ndërtuar atë themel që përmenda më herët. Ju ndërtoni memorie muskulore në stërvitjet tuaja dhe nëse bini në zakone dembele të notit, po humbisni shpejtësinë dhe efikasitetin shtesë në goditjen tuaj. Përfundoni çdo përsëritje në stërvitjen tuaj të notit me një përfundim të fortë në mur dhe mos i lini pas dore kthesat tuaja nënujore. Mendoni për pozicionin e kokës, hyrjen e dorës dhe kapjen. Qëndrimi në rrugën e duhur me këto aspekte të notit tuaj do të sjellë përfitime kur të vijë koha për të garuar.

Notoni të gjitha goditjet

Pra, shumë notarë qëndrojnë me një ose dy goditje dhe ndërsa mund të bëjnë një stërvitje të mirë, ata po humbasin përfitimet e një programi të plotë. Nuk të fajësoj që dëshiron të notosh vetëm ato goditje në të cilat je i zoti. Por kur notoni goditjet tuaja më të dobëta, ju sfidoni muskujt tuaj në mënyra të reja, të cilat mund të ndihmojnë në ndërtimin e forcës për goditjet tuaja dominuese.

Si e përfundoni një stërvitje është se si e filloni tjetrën

Kjo këshillë ka të bëjë sa me stërvitjen tuaj, aq edhe me mentalitetin tuaj. Kuptoni se mënyra se si largoheni nga pishina në fund të notit tuaj është mënyra se si do të filloni të rradhën. Ndjenja juaj e ujit përkthehet midis stërvitjeve. Nëse e neglizhoni qetësinë tuaj (ose e anashkaloni fare), ju po e stërvitni trurin tuaj që të presë një stërvitje të dobët ose të ngadaltë herën tjetër.

Bëhu më mirë se dje

Pavarësisht se sa të përkushtuar dhe të fokusuar jeni, do të keni ditë të mira dhe të këqija në pishinë. Dhe kjo është në rregull! Ajo që është e rëndësishme është që të përpiqeni të ktheheni më mirë të nesërmen.

 

 

Përgatiti K.I / Burimi blog.myswimpro.com

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Drejtor Marketingu - Geart Shehu: 0682097486
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top