FB

June 10, 2022 | 8:35

5 këshilla si të jemi më të përulur ndaj situatave të ndryshme

Arsimi kushtëzohet nga mjedisi shoqëror, kulturor dhe gjuhësor në të cilin jeton dhe ka një ndikim të rëndësishëm në karakter, në mënyrën e marrëdhënieve dhe në mënyrën se si merren vendimet. Nga ana tjetër, nuk ka asnjë garanci që disa cilësi do të jenë të pranishme në arsimin tonë. Për shembull, nuk është e zakonshme të mësosh se si të jesh më i përulur.

Çfarë është përulësia?

Përulësia konsiston në njohjen e kufizimeve dhe dobësive të dikujt dhe në veprimin sipas asaj dijeje; nuk ka vend për arrogancë dhe i njohin të tjerët si të barabartë. Po kështu, të qenit i përulur ju lejon të vini re kufizimet dhe dobësitë tuaja.

Si të jesh më i përulur

Personi i përulur është në gjendje të përparojë në rrugën që të çon në përgjigjet që e intrigojnë pa i humbur nga sytë karakteristikat e ekosistemit të tij material dhe realitetin e tij psikik.

Shmangni gjykimin e të tjerëve

Dinjiteti, një vlerë thelbësore e përulësisë, nuk matet me kualifikimet akademike apo arritjet profesionale.

Krijoni lidhje autentike

 Pasuria e vërtetë matet nga cilësia e ndjenjave, jo nga vlera e gjërave materiale.

Mos harroni të mos jeni superior ndaj askujt

 Secili është unik, por jo superior ndaj askujt tjetër. Të gjithë kemi dallime që na bëjnë unikë, që do të thotë se përballja është e pashmangshme.

Si të jeni më të përulur: merrni parasysh këndvështrime të tjera

Ndonjëherë është më e rëndësishme të kuptosh sesa të kesh të drejtë. E vërteta absolute nuk ekziston, ka vetëm këndvështrime, shkaqe dhe veprime të verifikueshme nga përvoja.

Kultivoni bujarinë, por jini më të përulur

 Të ndajmë atë që kemi me të tjerët do të thotë t’i japim më shumë rëndësi dhe vlerë personit sesa të mirave materiale. Të jesh bujar do të thotë të japësh nga zemra.

 

 

Përgatiti K.I / Burimi amenteemeravigliosa.it

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Drejtor Marketingu - Geart Shehu: 0682097486
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top