FB

July 28, 2022 | 9:25

5 shenja depresioni për të cilat duhet të kujdeseni…

Depresioni mund të jetë një gjë e frikshme për të kaluar, veçanërisht vetëm. Ndërsa ne të gjithë mund të kemi ditë të mira dhe ditë të këqija, të qenit në depresion mund t’ju bëjë të ndiheni të izoluar, pasi mendoni se askush nuk do ta kuptojë atë që po kaloni.

Ata që vuajnë nga depresioni mund të mos jenë të vetëdijshëm për atë që po kalojnë dhe mund të bëhet serioz nëse injorohen. Simptomat e depresionit mund të ndryshojnë dhe jo të gjitha janë menjëherë të dukshme për njerëzit që vuajnë prej tyre ose për të dashurit e tyre.

Humor i vazhdueshëm depresiv

Kur humori juaj i ulët fillon të ndikojë në gjërat që dikur mund t’i keni shijuar ose vazhdon për një kohë më të gjatë se zakonisht, mund të jetë një shenjë depresioni.

Ndjenja e pavlefshmërisë

Ju mund të jeni duke përjetuar një ndjenjë dëshpërimi dhe dëshpërimi. Kur vetëvlerësimi juaj është i ulët, ju mund të ndiheni të padobishëm, të pavlerë dhe të parëndësishëm dhe besoni se nuk keni asgjë të vlefshme për t’i ofruar botës.

Ndjeheni vazhdimisht në ankth

Shumë njerëz me simptoma të depresionit kanë ndjenja ankthi. Sigurisht që është e natyrshme të kesh momente eksitimi ose të kesh periudha energjie nervore. Megjithatë, a ndiheni tepër të shqetësuar për gjërat?

Lodhje e vazhdueshme

A ndiheni vazhdimisht të lodhur? Ndjenja e lodhjes dhe shumë e lodhur fizikisht, mendërisht dhe emocionalisht mund të jetë një shenjë e zakonshme e depresionit.

Gjithmonë duke buzëqeshur, por duke mos e ndjerë atë

Maskimi i ndjenjave tuaja dhe pretendimi se keni një jetë të mrekullueshme mund të jetë gjithashtu një shenjë depresioni. Ndonjëherë sa më e madhe të jetë buzëqeshja, aq më i madh është depresioni që fsheh.

 

 

Përgatiti K.I / Burimi www.dailyrecord.co.uk

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Drejtor Marketingu - Geart Shehu: 0682097486
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top