FB

April 29, 2022 | 9:37

6 tipare të një personi me karakter të vështirë

Mund të keni përballë persona mjaft të vështirë për t’u kuptuar, dhe jo vetëm. Ndonjëherë mund të mos i vini re këta njerëz, duke bërë që ndikimi i tyre në jetën tuaj të rritet çdo ditë e më shumë…

how-to-deal-with-difficult-people

6 tipare që tregojnë se përsoni që keni përballë, ka një tip mjaft të vështirë:

1. Të pandjeshëm

Ngurtësia përkufizohet si të qenit i pandjeshëm, me një shpërfillje mizore për të tjerët. Kjo cilësi mund t’i bëjë të tjerët të ndihen të pasigurt ose mbrojtës rreth personit që ka përballë.

2. Shpërfillës

Madhështia përfshin një ndjenjë joreale të epërsisë ndaj të tjerëve, e cila mund të çojë në mburrje, të qenit shpërfillës ndaj të tjerëve ose të besosh se dikush është mbi rregullat dhe kufijtë e zakonshëm. Veçanërisht, hulumtimet kanë treguar se tendencat madhështore nuk tregojnë për vetëvlerësim të shëndetshëm, por pohimin e epërsisë në të cilën një person e konsideron veten unik dhe më të mirë se të tjerët.

3. Agresiv

Sjellja armiqësore ose e dhunshme mund të lidhet drejtpërdrejtë me agresivitetin. Ata që vrapojnë me agresion shpesh nuk kërkojnë të shkojnë mirë, të kërkojnë harmoni ose të kërkojnë paqe me njerëzit e tjerë.

4. Dyshues

Ka raste kur mund të jetë e dobishme të jesh i kujdesshëm me besimin e dikujt, por kur tendencat e dyshimta dalin jashtë kontrollit, çështje të tilla si pseudoshkenca dhe komplotet mund të lindin dhe të jenë të dëmshme për të tjerët.

5. Manipulues

Kur dikush shpesh përpiqet të ndikojë në sjelljen ose emocionet e të tjerëve për qëllimet e veta, ato konsiderohen manipuluese. Kur manipulimi përdoret si një tipar për të anashkaluar arsyen, për të mashtruar ose për të bërë presion për të bërë ashtu siç dëshiron ndikuesi, ai është problematik dhe konsiderohet antagonist.

6. Dominant

Dominimi lidhet me të pasurit pushtet dhe ndikim mbi të tjerët. Megjithëse këto tipare mund të përdoren në mënyrë altruiste, një personalitet dominues gjithashtu mund të kthehet shpejt drejt antagonizmit ekstrem dhe për këtë arsye të jetë i vështirë për t’u marrë vesh.

 

 

Përgatiti K.I / Burimi www.mindbodygreen.com

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Drejtor Marketingu - Geart Shehu: 0682097486
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top