FB

June 23, 2022 | 10:27

8 gjërat që na pëlqejnë për të qenë një person shumë i ndjeshëm

Shpirtrat e ndjeshëm janë shpesh në kundërshtim me shoqërinë – dhe kjo në fakt na bën edhe më të vlefshëm…

Në të kaluarën, ndonjëherë jam ndjerë mosmirënjohëse për të qenë një person shumë i ndjeshëm (HSP) – veçanërisht kur më duhej të largohesha herët nga një ngjarje për shkak të stimulimit të tepërt ose kur nuk isha në gjendje të shijoja një film aksion pa dorën time në telekomandë gjatë gjithë kohës për të kontrolluar nivelin e zërit. Por tani, po gjej mënyra të reja për ta parë të qenit një HSP si një aset – jo një pengesë.

1. Të bën një detektiv të mrekullueshëm

Ndoshta nuk është lajm për ju që i kushtoni shumë vëmendje detajeve të vogla. Ju vini re nuancat në tinguj, erëra, pamje, shije dhe ndjenja në një nivel që njerëzit e tjerë nuk munden.

2. Ju dhe universi keni një marrëdhënie të veçantë

Si një HSP, ju keni një lidhje me botën përreth jush që të tjerët vetëm mund ta ëndërrojnë. Ju duhet dëshpërimisht kohë larg gjithë ngutjes dhe nxitimit të jetës, dhe kur të merrni atë kohë të çmuar vetëm.

3. Kafshët vlerësojnë gjithashtu ndjeshmërinë tuaj

Ndërsa ju mund të mendoni se natyra juaj e ndjeshme mbetet e pavlerësuar nga njerëzit e tjerë, shokët tuaj jo-njerëzorë vlerësojnë me të vërtetë që ju të kujdeseni për ta.

4. Ndjeshmëria është si një objekt i paçmuar

Ndjeshmëria ju bën delikatë – fjalë që shpesh e lidhim me gjëra që janë të çmuara dhe të dashura për ne, gjëra që duhen mbrojtur dhe respektuar.

5. Ju i mësoni botës se pushimi është i rëndësishëm

Në “kulturën e ngutjes” së sotme, është e rëndësishme që ka HSP atje për t’i treguar pjesës tjetër të botës se është në rregull të vlerësosh pushimin dhe kohën e qetësisë.

6. Ju jeni ekspert i gjuhës së trupit

HSP-të janë më të mirët në leximin e gjuhës së trupit për shkak të mënyrës se si jeni përshtatur për të ndjerë detajet e vogla.

7. Zgjidhja e konfliktit ju vjen natyrshëm

Intuita dhe lidhja me trupin tuaj ju vendos në një pozicion të veçantë për të empatizuar njerëzit përreth jush dhe për të shmangur konfliktin kur ai lind.

8. Jeni në rregull me të qenit vetëm

Ndoshta nuk e keni vënë re, por ka njerëz që e kanë zili pavarësinë tuaj.

 

 

Përgatiti K.I / Burimi highlysensitiverefuge.com

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Drejtor Marketingu - Geart Shehu: 0682097486
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top