Këshilla & Arsye

August 9, 2018 | 8:20

9 arsye për të qenë egoist

Fjala egoist ka një kuptim të keq për shumë njerëz. Ai që dëshiron gjërat vjen në mend, pa marrë parasysh efektet ndaj të tjerëve, të cilët kujdesen vetëm për kënaqësinë ose fitimin e tij. Por shpirti egoist është e kundërta e saktë e kësaj. Kur kujdesemi për veten dhe ndihemi të plotë, dashuria, kënaqësia dhe shërbimi derdhen te të tjerët, duke përfituar nga ato dhe nga vetja jonë.

  1. Merrni 20 minuta pushim vetëm për të dëgjuar atë që keni në mend natyrisht, pa gjykim!

Uluni, ecni ose vraponi. Cilado qoftë zgjedhja juaj, vetëm dëgjoni mendimet tuaja.

  1. Kryeni një pastrim të brendshëm

A mund të imagjinoni se si do të ishte shtëpia juaj nëse nuk e pastroni rregullisht? E njëjta gjë vlen edhe për gjendjen tuaj të brendshme. Nëse janë krijuar disa sipërfaqe “të pista” gjatë periudhës së heshtjes, mendoni për një veprim për ta pastruar atë. Bërtitni, merrni jastëkun tuaj, bëni një sqarim ose fjalim shërues sa më shpejt të jetë e mundur. Kujdesuni për shtëpinë tuaj të brendshme. Është vendi ku jetoni!

  1. Mos harroni atë që ju jeni mirënjohës

Pasi të filloni, do të habiteni se si lista juaj vazhdon të rritet dhe sa mirë është të përqendroheni në fatin tuaj. Pavarësisht nga rrethanat tuaja të menjëhershme, gjithnjë ka diçka për të vlerësuar, një libër që lexoni, një ftesë e papritur. Mirënjohja është një mënyrë e sigurt për t’u ndjerë e bekuar.

  1. Bëni një veprim që ju bën të ndiheni mirë

Zhytuni në një banjë me flluska, bëni një trajtim të fytyrës, krihni flokët tuaj, vishni një fustan që ju bën të ndjeheni tërheqës. Bukuria është fuqi në çdo moshë!

  1. Lëviz! Bëj diçka fizike

Lidhuni me trupin tuaj. Ecni, luani sport, vallëzoni në dhomën tuaj! Ne shpesh rezistojmë duke lëvizur, por sapo të fillojmë ne do të ndihemi të kënaqur që e kemi bërë.

  1. Lidhu me dikë që e doni çdo ditë: një shoqërues, një fëmijë, një mik, një mësues

Mbani zemrën tuaj të hapur ditë pas dite!

  1. Me kë ju pëlqen të qëndroni? Çfarë pune apo hobi keni qejf? Çfarë doni të shihni ose bëni?

Këto janë pyetje të rëndësishme për t’u eksploruar. Thirrni dikë që ju pëlqen dhe nuk e keni parë për një kohë. A ka ndonjë interes që ende po prisni për ta ndjekur? A ka vende të afërta apo të largëta që dëshironi t’i vizitoni? Nëse është afër, bëje atë. Nëse larg, çfarë mund të bësh që ta kthesh atë udhëtim në realitet?

  1. Praktikoni kreativitetin tuaj

Risia është një balsam për shpirtin. Gatuaj një vakt të shijshëm. Vizatoni një tufë lulesh. Planifikoni një eveniment të veçantë ose turne. Vishni një fustan të ri, vizatoni, ngjyrosni, kërceni, këndoni, luani.

  1. Krijoni mundësitë për aktivitete të reja, njerëz, vende

A ka ndonjë gjë që doni ta mësoni? Ndoshta ju doni të bashkoheni me një grup shkrimi, një klasë gatimi, një përfshirje të komunitetit. Ju kurrë nuk e dini se si interesat dhe marrëdhëniet zhvillohen pas marrjes së hapit të parë.

 

Përgatiti: Brikela Daci | Burimi / https://emozionifeed.it

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com