FB

July 21, 2022 | 9:02

9 gjërat që prindërit duhet të kenë parasysh kur dërgojnë fëmijët me pushime, pa praninë e tyre

Në jetën e çdo prindi vjen ai moment kur shohin fëmijët e tyre të shkëputen nga foleja për herë të parë. Dhe ndoshta shkojnë në një kamp shkollor, për një javë skish, për një kamping fundjave me shokët, etj. Mami dhe babi qëndrojnë në shtëpi dhe fëmijët e tyre përjetojnë autonomi larg shtëpisë për herë të parë.

Për çdo familje ky është një moment shumë i rëndësishëm. Fëmijët mezi presin të largohen për të zbuluar botën pa mamin dhe babin pas. Ndërsa prindërit duhet të jenë të guximshëm dhe t’i ndihmojnë fëmijët të dalin jashtë shtëpisë, gjithmonë në situata të mbrojtura dhe të kontrolluara, sigurisht, por pa praninë e tyre.

  1. Mos i detyroni fëmijët të shkojnë nëse nuk ndihen gati.
  2. Gjithmonë dëgjoni fëmijët tanë dhe përpiquni t’i drejtoni ata drejt përvojave më të mira për moshën e tyre.
  3. Bëni një marrëveshje me prindërit e miqve të tjerë, në mënyrë që të jetoni përvojën së bashku me bashkëmoshatarët që tashmë e njohin njëri-tjetrin.
  4. Gjithmonë mbështetuni në strukturat organizative që frymëzojnë besim, ndoshta tashmë të testuara për fëmijët më të rritur ose të rekomanduara nga prindër të tjerë.
  5. Mos jetoni në frikë nëse nuk telefonojnë. Ata largohen me udhëtime të organizuara, vetëm në rast se mund të telefononi shoqëruesit.
  6. Mendoni se ata po argëtohen, edhe pse ju mungojnë çdo ditë dhe mezi prisni t’i dëgjoni në telefon.
  7. Mos u jepni ankth para nisjes ose gjatë telefonatave: përpiquni t’i trajtoni edhe nga larg çdo problem me qetësi, në mënyrë që ata të jenë në gjendje të menaxhojnë më mirë çdo situatë.
  8. Përpara nisjes, kërkoni çdo gjë që mund t’ju nevojitet. Dhe mos harroni të jepni disa para për çdo rast.
  9. Dhe kur të kthehen, përgatituni të dëgjoni të gjitha historitë në detaje. Do të jetë sikur të keni qenë atje me ta.

 

 

 

Përgatiti K.I / Burimi www.donnad.it

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Drejtor Marketingu - Geart Shehu: 0682097486
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top