FB

July 30, 2022 | 9:00

9 këshilla për t’ju ndihmuar të zgjidhni miq të mirë në jetën tuaj

Miqësia është një nga marrëdhëniet më të rëndësishme ndërpersonale, por është gjithashtu ajo në të cilën mund të përjetoni më shumë zhgënjime. Për shembull, ndonjëherë, pas vitesh miqësie, një mik mund t’ju dështojë ose, papritmas, ju e kuptoni se ata janë toksikë.

Flisni për interesat tuaja të përbashkëta

Këshilla e parë për të zgjedhur miqtë tuaj ka të bëjë me të folurit për interesat tuaja të përbashkëta.

Sigurohuni që të mos ju pëlqejnë vetëm kur kanë nevojë për ju

Duhet të identifikoni nëse miqtë tuaj vijnë tek ju sepse duan të bëjnë plane, të ndajnë kohën e tyre dhe të kryejnë aktivitete të përbashkëta me ju, ose nëse ju kërkojnë vetëm kur kanë nevojë për diçka.

Kontrolloni se si i trajtojnë të tjerët

Edhe pse dikush mund t’ju trajtojë mirë, kjo nuk do të thotë se ata ndajnë vlerat tuaja ose se janë personi me të cilin dëshironi të jeni miq. Prandaj, duhet të kontrolloni se si ata trajtojnë njerëzit e tjerë.

A mund të flisni me ta për tema të diskutueshme?

Ju mund të zgjidhni temën e politikës për të testuar këtë pikë të veçantë. Në fakt, ju duhet të zgjidhni temat më të ndjeshme dhe të zbuloni se si reagojnë miqtë tuaj ndaj tyre.

Sigurohuni që t’ju respektojnë dhe t’ju trajtojnë mirë

Edhe pse kjo pikë duket e qartë, në realitet, ndërtimi i një mjedisi të sigurt dhe të kujdesshëm është diçka për të cilën duhet punuar çdo ditë.

Ato duhet të jenë një përmirësim i miqësive tuaja të mëparshme

Kur bëhet fjalë për miqësinë, duhet të mësoni nga gabimet tuaja dhe të kuptoni më mirë se çfarë pritet dhe çfarë jo. Kur zgjidhni miq të rinj, gjithmonë duhet ta keni parasysh këtë pikë.

 

 

Përgatiti K.I / Burimi exploringyourmind.com

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top