FB

June 16, 2022 | 8:00

A jam një nënë e keqe nëse mezi pres të kthehem në punë?

U ndodh shumë grave të besojnë se janë një nënë e keqe thjesht sepse nuk përputhen me ndjenjën e zakonshme të dëshirës për të kaluar më shumë kohë me fëmijën e tyre pas lindjes. Arsyet e dëshirës për t’u kthyer në punë sa më shpejt janë të ndryshme dhe shpjegimet nga më të ndryshmet, si dhe përfitimet për nënën dhe foshnjën.

Ne zgjedhim lirisht

Disa gra do të donin më shumë kohë për mëmësinë, të tjera, nga ana tjetër, mezi presin të kthehen në punë. Këto të fundit shpesh përfundojnë duke u ndjerë fajtore dhe duke besuar se janë nëna të këqija. E vërteta, megjithatë, është se asnjëra nga dy zgjedhjet nuk është e gabuar dhe se, në të dyja rastet, ajo që ka rëndësi është që ajo të merret në liri totale veprimi.

Mirëqenia jonë është edhe e juaja

Këshilla është që ta braktisim sa më shpejt këtë ndjenjë dhe të përqafojmë plotësisht zgjedhjen tonë. Në këtë mënyrë do ta kemi më të lehtë ta shijojmë të voglin dhe të mos ia paraqesim punën si problem atij, neve dhe pjesës tjetër të familjes. Në fakt, nëse jemi mirë, edhe njerëzit përreth nesh do të përfitojnë nga mirëqenia jonë.

Ne e duam atë që jemi

Të tregojmë dashuri për veten nuk do të thotë të mos kemi dashuri për të voglin. Në të vërtetë, të ndjehesh një person plotësisht i përmbushur nuk do të thotë të jesh një nënë e keqe, por shpesh bëhet një model i mirë për vogëlushin, i cili do të rritet me një figurë të fortë pranë tij, e aftë për të transmetuar vlera të rëndësishme dhe për të treguar rëndësinë. për të ndjekur ëndrrat e dikujt deri në realizimin e tyre.

 

 

Përgatiti K.I / Burimi www.alfemminile.com

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Drejtor Marketingu - Geart Shehu: 0682097486
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top