FB

May 6, 2022 | 10:17

A ka ende rëndësi ‘veshja për sukses’ në takime pune?

Vendet e punës dikur kishin uniforma zyrtare dhe jozyrtare. Tani që puna duket krejtësisht ndryshe, a është ende e rëndësishme ideja e ‘veshjes për sukses’?

professional-shirt-laundering-846x657

Gjatë pandemisë, punonjësit mund të bënin lehtësisht një performancë të shkëlqyer në një takim me një këmishë me jakë, pantallona sportive dhe pantofla. Nëse kamerat ishin të fikur, ata mund të ishin edhe me pizhame, duke punuar nën një jorgan.

Rrobat e duhura dërgojnë mesazhin e duhur

Veshja për sukses ka kërkuar një shkallë të hollësishme. Ideja është të vëzhgoni njerëzit në organizatën tuaj që kanë punën që dëshironi, për të kuptuar se si vishen dhe si mund ta imitoni këtë me një kthesë individuale. “Ju po dërgoni një mesazh se ku pozicionoheni dhe çfarë aspironi,” thotë trajnerja e besimit në karrierë, Sarah Archer, nga CareerTree Coaching në Londër. “Ne mund të vishemi në mënyrë të ngjashme me bashkëmoshatarët tanë për të na ndihmuar të ndihemi sikur i përkasim. Ose nëse doni të ecni përpara në karrierën tuaj, mund të visheni ashtu siç e perceptoni veshjen e liderëve për të treguar se jeni gati të kaloni në këtë grup.”

Kodet kanë ende rëndësi në internet

Mund të duket se puna në distancë do të largonte sfidën e navigimit të kodeve të veshjes së punës dhe mundësinë për të sinjalizuar ambiciet e lidershipit përmes prezantimit tuaj personal. Në fund të fundit, shumica e punëtorëve mund të mendojnë se takimet me video zvogëlojnë mundësitë për shqyrtim ose gjykim dhe lejojnë veshje më të rastësishme. Kjo nuk është plotësisht e drejtë, thotë Archer. “Nëse nuk i kushtoni vëmendje asaj që njerëzit mund të shohin, atëherë po humbisni një mundësi për t’u mbajtur mend, sepse duhet të punoni më shumë për t’u parë në organizatë.” Për punëtorët që kërkojnë promovim, mundësitë e kufizuara për të parë personalisht kolegët do të thotë se telefonatat me video janë një shans i rrallë për të lënë përshtypje. “Duhet të gjesh një mënyrë për t’u dalluar, veçanërisht kur je në atë kuti të vogël në ekran,” thotë Archer.

 

 

Përgatiti K.I / Burimi www.bbc.com

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top