FB

May 6, 2022 | 10:15

Këto shenja tregojnë se ai po abuzon financiarisht me ju

Është e zakonshme që çiftet herë pas here debatojnë për paratë ose grinden për faturat. Por nëse partneri juaj kontrollon kur bëhet fjalë për shpenzimet, ju dekurajon të fitoni më shumë para ose ka filluar të kontrollojë të gjitha të ardhurat në marrëdhënien tuaj, mund të jetë një shenjë abuzimi financiar.

financial-abuse-in-marriage

“Abuzimi financiar është mbajtja në burim e fondeve ose refuzimi i aksesit në fonde te një partner përgjegjës,” i thotë Bustle Julie Williamson, një terapiste. “Qëllimi i tij është të fitojë kontroll dhe dominim mbi partnerin ose frikën dhe ankthin e dikujt për humbjen e parave.” Nëse keni një mosmarrëveshje dhe jeni në gjendje ta zgjidhni atë, atëherë me siguri nuk keni asgjë për t’u shqetësuar. Thënë kështu, “është e rëndësishme të keni kujdes nga abuzimi financiar sepse abuzimi financiar shpesh është simptomatik i llojeve të tjera të abuzimit, si emocional dhe verbal,” thotë Williamson. “I jep një partneri fuqi mbi tjetrin, gjë që çon në humbjen e besimit, autenticitetit dhe intimitetit emocional në marrëdhënie”. Shpesh, shenjat më delikate të abuzimit financiar janë të lehta për t’u humbur. Në fakt, një studim i vitit 2011 zbuloi se edhe pse 99% e rasteve të dhunës në familje përfshijnë abuzim financiar, vetëm 22% e amerikanëve e panë abuzimin financiar si një formë të dhunës në familje. Ndërsa mund të duket ndryshe nga dëmtimi fizik, abuzimi financiar është ende një metodë e rrezikshme që përdoret për kontrollin mbi viktimat. Ja disa shenja që tregojnë se ai po abuzon financiarisht me ju:

1. Ata kontrollojnë të gjitha kartat tuaja të kreditit

2. Ata mërziten çuditërisht kur ju shpenzoni para

3. Kontrollojnë të gjitha të ardhurat tuaja

4.Ata kanë shumë diskutime mbi karrierën tuaj

5. Shpenzojnë para pas shpinës suaj

6. Shpesh “luajnë lojëra” për t’ju manipuluar

7. Fshehin borxhe të madha

8. Ata përfitojnë nga bujaria juaj

 

 

Përgatiti K.I / Burimi www.bustle.com

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top