Lifestyle

October 27, 2020 | 10:07

A keni dëgjuar ndonjëherë për testin enneagram ose çfarë lloji enneagram jeni?

Enneagram është një figurë nëntë anëshe e përdorur në një sistem të veçantë analize për të përfaqësuar spektrin e llojeve të mundshme të personalitetit.

Javën e kaluar, mikja ime Micah, pyeti nëse kisha dëgjuar për testin e enneagramit dhe nuk dija asgjë për të! Ajo automatikisht tha, “Unë e di që ti je një tip .. nëse jo ndoshta një tip 3!” Kështu që unë bëra testin ditën tjetër pasi shoqja ime tjetër Gina më prezantoi më shumë informacion në lidhje me testin e enneagram.

Unë jam një krah i tipit 3!

Kështu që le të kalojmë në atë që është çdo lloj së bashku me përshkruesit që mund të zgjerohen në grupe me katër fjalë të tipareve. (Mbani mend se këto janë thjesht pikat kryesore dhe nuk përfaqësojnë spektrin e plotë të secilit lloj.)

Reformatori – është parimor, i qëllimshëm, i vetëkontrolluar dhe perfeksionist

Ndihmësi – bujar, demonstrues, i pëlqyeshëm nga njerëzit dhe zotërues

Arritësi – i adaptueshëm, i shkëlqyeshëm, i nxitur dhe i ndërgjegjshëm për imazhin

Individualisti – ekspresiv, dramatik, i zhytur në vetvete dhe temperament

Hetuesi – perceptues, inovativ, sekret dhe i izoluar

Besniku – tërheqës, i përgjegjshëm, i shqetësuar dhe i dyshimtë

Entuziasti – spontan, i gjithanshëm, fitues dhe i shpërndarë

Sfiduesi – me vetëbesim, vendimtar, i vullnetshëm dhe konfrontues

Paqebërësi – pranues, qetësues, i vetëkënaqur dhe i dorëhequr

Atëherë si është të jesh tip 3?

 • Më pëlqen të jem më e mira.
 • Unë jam i mirë në shumë detyra
 • DUA planifikimin, organizimin dhe arritjen e qëllimeve
 • Edhe kur nuk jam duke punuar, gjithmonë e kam në mendje
 • Të jesh i respektuar është i rëndësishëm për mua
 • Më pëlqen të më thonë në punë shumë mirë
 • Më pëlqen të ndihmoj të tjerët të kenë sukses

Çfarë është një “krah”?

Një krah në Enneagram është kur keni personalitete të ngjashme në një përqindje pak më të ulët se “lloji” juaj.

Meqenëse unë jam një krah i tipit 3 OSE 2, ngjashmëritë e mia në krahun tim 2 janë:

 • Unë jam vërtet i mirë të di se çfarë u duhet njerëzve të tjerë
 • Një “faleminderit” i thjeshtë shkon shumë larg
 • Shqetësohem shumë për atë që njerëzit mendojnë për mua

Enneagram 3 pikat e forta:

 • Udhëtoni për të arritur dhe për të pasur sukses
 • Motivimi dhe inkurajimi i atyre përreth
 • Aftësi për të kuptuar dhe lidhur me të tjerët
 • Të qenit karizmatik dhe i sigurt
 • Efikasiteti dhe të menduarit praktik në vendin e punës

Enneagram 3 dobësitë:

 • Përqendrimi shumë në imazhin personal
 • Vështirësia për të pranuar dështimin nga vetë ata ose të tjerët
 • Të humbasin kontaktin ose të shmangin ndjenjat e tyre
 • Të qenit i perceptuar si i pandjeshëm ose tepër konkurrues

Kur të bëni testin tuaj të Enneagram, do të zbuloni shumë më tepër për veten dhe të tjerët!

 

Linku i testit: https://assessment.yourenneagramcoach.com/

Burimi / https://www.reallifelexiblog.com/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top