FB

July 21, 2021 | 8:55

A mund ta shihni kafshën që fshihet në këtë iluzion optik?

Një iluzion i ri optik, krijuar nga artisti Ilja Klemencov, ka krijuar një debat në internet. Arsyeja është e thjeshtë: me sa duket vetëm 1% e njerëzve janë në gjendje të shohin një panda, “yllin” në kopertinën e logos së Fondit Botëror të Natyrës (zakonisht e njohur thjesht si WWF).

Puna synon të përhapë një mesazh të rëndësishëm në lidhje me përpjekjet e ruajtjes. Pa këtë të fundit, në fakt, krijesa si panda do të ishin në zhdukje (dhe ato kanë qenë gjithashtu).

Me rreth 1,800 të mbetur në natyrë, pandat gjigante aktualisht klasifikohen si një specie e prekshme (Kina u ka dhënë atyre këtë status vetëm kohët e fundit). Kuptimi pas figurës është i thjeshtë: kafsha është e vështirë për t’u vëzhguar sepse në planetin tonë këto krijesa po zhduken.

Mekanizmi prapa iluzionit quhet “efekti McCollough” dhe luan me perceptimin e ngjyrave të një imazhi të thjeshtë. Nëse nuk arrini ta dalloni krijesën, provoni të anoni kokën 90 gradë ose të largoheni nga ekrani. Ishte e vështirë për ta gjetur? Me sa duket artisti arriti atë që donte.

 

Burimi / https://tech.everyeye.it/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0684022192
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top