Lifestyle

September 28, 2020 | 10:09

Astrologji, kuptimi dhe simbolika e shenjës së Bricjapit

Në astrologjinë ezoterike, shenja e Bricjapit konsiderohet dera e zotave nga e cila dikush mund të arrijë nivele më të larta të vetëdijes dhe shpirtërore. Kjo shenjë është mishërim i njeriut të lirë si shpirtërisht dhe materialisht, është një shenjë tokësore, konkrete dhe e përgjegjshme. Është shenja që përfaqëson ekstremizmin, koka dhe zemra janë pothuajse gjithmonë në ekuilibër, ai di t’i ndihmojë të tjerët në të mirë dhe në të keqe, gjithmonë dhe në çdo rast.

Personaliteti dhe karakteri i Bricjapit

Personi i lindur nën shenjën e Bricjapit është një person i ndrojtur, introvert dhe vështirë se lidhet me njerëzit përreth tij. Pasi të kuptojë se kush është para tij, nëse është i përshtatshëm, ai nuk tërhiqet, por bëhet i dashur dhe besnik duke i dhënë gjithçka tjetrit.

Burri dhe gruaja e lindur nën këtë shenjë e kanë të vështirë të lidhen me të tjerët. Zakonisht ata nuk janë të interesuar të argëtohen dhe nëse vendosin ta bëjnë këtë, ata dinë të japin më të mirën prej tyre, megjithatë, duke preferuar studimin, punën, karrierën dhe arritjen e përsosmërisë.

Nuk mund të fshihet që Bricjapit i pëlqejnë paratë, por, nga ana tjetër, pavarësisht nga fakti se i pëlqen të bëjë një jetë të mirë dhe t’i jepet komoditetit që ajo ofron, ai përpiqet t’i mbajë ato për momentet më të errëta. Ai është i dhënë pas mobiljeve antike, bizhuterive, pikturave, por nuk i shpenzon paratë e tij në blerjen e tyre, përveç nëse është një pazar i leverdisshëm. Ata që kanë fat të njohin një Bricjap e dinë që ata mund të mbështeten gjithmonë tek ai. Plus, ai do të jetë një mik i shkëlqyeshëm dhe ka të ngjarë të jetojë një kohë të gjatë pasi është një nga shenjat më jetëgjata!

Shenja e Bricjapit në marrëdhëniet emocionale

Edhe në dashuri ai qëndron me këmbë në tokë dhe kurrë nuk e lëshon veten, ai nuk beson në dashurinë me shikim të parë dhe shpesh para se të krijojë një marrëdhënie peshon të mirat dhe të këqijat e saj. Në fakt, sapo të vendosë të çlirohet nga kufizimet që i vendos vetes, ai është në gjendje të lirohet me një pasion të pandalshëm që do të zbulohet vetëm privatisht, duke i lënë të tjerët me një vizion të ftohtë dhe racional të vetvetes.

Duhet të merret gjithashtu në konsideratë që në dashuri ata që lindin nën shenjën e Bricjapit dashurojnë sfidat. Këto shpesh përkthehen në një fantazi të thjeshtë erotike, siç është një arratisje, por edhe përpjekja e vazhdueshme për të pushtuar një person të paarritshëm.

Afinitetet e Bricjapit me shenjat e tjera të Zodiakut

Ashtu si me të gjitha shenjat e tjera të Zodiakut, Bricjapi gjithashtu ka shenja me të cilat arrin të ketë një harmoni të përsosur dhe të tjera me të cilat nuk mund të ndërtojë një marrëdhënie të qëndrueshme. Në disa raste, kur ekuilibri dhe qetësia janë shtyllat themelore të marrëdhënies në çift, ky kombinim bëhet një sfidë e vërtetë. Thjesht mendoni për marrëdhënien e vështirë që mund të krijohet midis Bricjapit dhe Shigjetarit ose atë idilike midis Bricjapit dhe Luanit ose, atë të ekuilibruar me Peshoren.

Shenja astrologjike e Bricjapit dhe planetët sundues

Kjo shenjë dominohet nga Saturni që e bën atë një person të paanshëm me aftësi të shkëlqyera gjykimi. Saturni gjithashtu ndikon në jetën dhe shpirtin e tij tokësor. Për këtë arsye, në inteligjencën dhe mendjen e Bricjapit mbizotëron ashpërsia dhe këmbëngulja, materialiteti dhe shpirtërorja. Qëllimet e një të linduri nën shenjën e Bricjapit janë shumë të qarta në kokën e tij që nga mosha e hershme. Ai di t’i arrijë ato dhe do të bëjë gjithçka për t’i realizuar. Ai është i gatshëm të bëjë gjithçka për të kënaqur nevojat dhe qëllimet e tij.

Yjet në shenjën e Bricjapit janë:

Saturni: i cili përshkruan inteligjencën;

Venusi: që thekson dashurinë;

Dielli: i cili tregon aftësinë e sintezës së shenjës.

Shenja e Bricjapit në mitologji

Bricjapi është shenja që vëzhgon Indinë, një kryqëzim midis një dhie dhe një peshku. Edhe në pamjen e tij e demonstron dualitetin: pjesa e përparme është një dhi, një kafshë prej dheu, materiali, ndërsa pjesa e pasme është një bisht peshku, pra një kafshë uji një lloj lidhje me sferën e emocioneve.

Të lindurit nën shenjën e Bricjapit dhe shëndeti

Shenja e Bricjapit është si vera e mirë: pamja e tij fizike dhe forca e karakterit përmirësohen me kalimin e moshës, por ai i sheh pikat e tij të dobëta në nyje dhe lëkurë.

Ngjyra: e zeza

Guri: oniks

Metal: plumbi

Lulja: caprifoglio

Dita me fat: e shtunë

 

 

Burimi / https://www.ilgiardinodegliilluminati.it/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top