Këshilla & Arsye

December 5, 2017 | 12:28

Bebet dallojnë zhanrin e muzikës

 Që në muajin e pestë të jetës, bebet mund të bëjnë dallimin mes një muzike “pozitive” si “Himni i gëzimit” i Beethoven-it, dhe një melodie mallëngjyese, si pjesa e dytë e “Simfonia e shtatë” e kompozitorit gjerman.

1

Ky është përfundimi i një studimi që kanë bërë psikologët e “Brigham Young Uni – versity” në Shtetet e Bashkuara. Studiuesit i vunë melodi të ndryshme 96 bebeve dhe me anë të pajisjeve të posaçme arritën të matnin reagimet e tyre. “Fëmijët mund të kuptojnë që vija melodike ndryshon. E kanë të pamundur për momentin të dallojnë, nëse është një muzikë alegro e ritmike apo një muzikë e trishtë – ka deklaruar Ross Flom, njëri nga psikologët pjesëmarrës në studim – Megjithatë, ky studim është prova që aftësia cerebrale për “të ndarë” ndjenjat fillon shumë herët, që në muajt e parë të jetës.”

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com