Dëshmi

November 19, 2020 | 9:39

Bija ime, unë do kaloj tek ty gjithçka që di dhe kam

Si një magjistare, një nga ato të mirat dhe të fuqishmet, unë do të kaloj tek ju gjithçka që di, gjithçka që kam. Dhe unë nuk jam duke folur për diçka të matshme materialisht ose si të organizosh shtëpinë dhe të jesh një grua e mirë jo, vajza ime e vogël do t’ju japë një thesar me vlerë të paçmueshme.

Unë do t’ju mësoj të jetoni në trupin tuaj si një grua, të mblidhni energjitë dhe fuqinë e madhe që qëndron brenda jush. Unë do të shpjegoj se si të merresh me pëshpëritjet e zemrës, instikteve dhe fjalëve të shpirtit tënd. Unë do t’ju mësoj të dëgjoni botën, universin, të hyni në komunikim me atë intuitë që, shumë herë, për shkak të gjithçkaje përreth, nuk do të jeni në gjendje ta dëgjoni.

Sepse unë tashmë e di që ju do të bëni gjëra të mëdha. Ju do të jeni protagonistja e atij revolucioni të butë të bërë nga gratë e tjera, një betejë e vogël dhe paqësore për drejtësi, për të marrë gjithçka që dëshironi, gjithçka që ëndërroni. Do ta bësh përmes fjalëve dhe gjesteve që sot më përkasin mua dhe nesër do të jenë të tuat.

Sikur të ishte një kujtim stërgjyshëror, i cili ruhet dhe ruhet me vite, shekuj për të arritur tek ju, përmes meje. Kështu që unë do t’ju mësoj gjithçka kam kuptuar për jetën, në mënyrë që ta jetoni atë sa më intensivisht që mundeni, me guxim dhe pa u dorëzuar kurrë.

Dhe për ta bërë këtë do të duhet të pranosh mësimin tim, do të duhet ta bësh tënden të mësosh të njohësh thelbin tënd, të njohësh vlerën tënde për të dëgjuar atë zë që do të shpjegojë qëllimin tënd në jetë, thirrjen tënde. Kjo është detyra ime bija ime dhe unë do ta kryej me këmbëngulje në mënyrë që të mund të jesh dhe të bëhesh gjithçka që ke ëndërruar gjithmonë.

Përtej stereotipave dhe klisheve, përtej gjithë atyre imponimeve që një shoqëri është ende shumë mashkullore dhe patriarkale, përmes meje ju do të trashëgoni pavarësinë, forcën dhe qëndrueshmërinë, si dhe të gjitha ato gjëra që do t’ju transformojnë në një grua të guximshme dhe rebele.

Ju do të kuptoni se keni krah jush të gjithë elementët e pranishëm në natyrë, do të jeni bujare si toka, të fuqishme si zjarri, të mençura si era dhe jetike si uji. Unë do t’ju ndihmoj që ajo fuqi që fshihet te ju të lejojë të arrini gjithçka që dëshironi, do të jem një dritë udhëzuese që do t’ju mbështesë kur gjithçka përreth të jetë duke u shembur.

Unë do t’ua transmetoj atë njohuri që ju vetë një ditë do ta përdorni për të mësuar vajzën tuaj atë që po ju mësoj, për të kaluar shkopin, për të krijuar një botë më të mirë për të gjithë brezat e ardhshëm.

 

 

Burimi / https://dilei.it/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top