FB

February 23, 2024 | 6:18

Çfarë do të thotë të ëndërrosh që partneri yt të lë, distancohet apo është i pabesë?

 

A keni ëndërruar ndonjëherë që partneri juaj t’ju lërë, të tregohet i pabesë apo të keni probleme të tjera? Do të ishte e çuditshme nëse përgjigja do të ishte negative, pasi ky është një skenar shumë i zakonshëm ëndrrash mes nesh, i cili mund të shoqërohet me supozime për pabesi.

klkl

Pyetjet e vërteta që sulmojnë dikë që zgjohet me këtë ndjenjë bezdie dhe braktisjeje janë këto: pse e ëndërroj këtë? A po projektoj frikën time? Në këtë artikull do të gjeni disa interpretime të këtij lloji të ëndrrave për t’ju ndihmuar të gjeni përgjigjet tuaja.

 

Çfarë do të thotë të ëndërrosh që partneri yt po ju lë?

Ka një gamë të gjerë ëndrrash kurioze, por, pa dyshim, një nga më shqetësuesit në nivel emocional është kur partneri juaj ju lë. Të ëndërrosh për një ndarje të një marrëdhënieje mund të jetë një manifestim i mirëfilltë i frikës për t’u braktisur. Është gjithashtu e mundur që të lindë nga një lloj ankthi që lidhet me marrëdhëniet shoqërore, veçanërisht ato me partnerin. Dyshimi se dashuria është zbehur ose se ky konflikt i fshehtë do të përfundojë duke shpërthyer janë frika që mund të shfaqen në botën e ëndrrave.

 

Çfarë do të thotë të ëndërrosh që partneri yt po ju lë për dikë tjetër?

Një variant i kësaj lloj ëndrre është që partneri juaj të lërë për një person tjetër, ndoshta duke ju thënë ose duke pasur një marrëdhënie romantike me dikë që keni përballë. Këta skenarë janë gjithashtu shumë të zakonshëm. Në këtë rast, nuanca e të paturit të një personi të tretë që tërheq vëmendjen romantike të partnerit mund të sinjalizojë se keni dyshime për tradhti. Nëse nuk keni pasur ndonjë konflikt për këtë (apo mendoni), ndoshta jeni duke u përballur me një manifestim të pasigurisë suaj sepse besoni se nuk jeni të mjaftueshëm për të dashurin/të dashurën tuaj.

 

Çfarë do të thotë të ëndërrosh për tradhtinë?

Të ëndërrosh tradhtinë mund të jetë një shprehje e xhelozisë dhe pasigurisë suaj. Më shumë se përmbajtja e kësaj lloj ëndrre, ajo që duhet t’i kushtoni vëmendje është shpeshtësia e saj. Të gjithë njerëzit, pak a shumë, kanë ëndërruar se partneri i tyre është i pabesë ndaj tyre, edhe pa u fshehur.

Megjithatë, nëse shpesh shihni në ëndërr se partneri juaj po ju tradhton, është e mundur që të përballeni me një manifestim se jeni një person xheloz. Është e rëndësishme që të rishikoni besimin që keni tek ai ose ajo dhe të kontrolloni nëse shfaqni shenja të një qëndrimi posesiv ose të pasigurt.

Nga ana tjetër, nëse keni dyshime të qarta se partneri juaj mund t’ju tradhtojë, kjo ëndërr mund të jetë shtytja që mendja juaj dëshiron t’ju japë për të adresuar problemin. Mos hezitoni të pastroni dyshimet tuaja dhe të merrni vendimet e duhura, veçanërisht nëse pavetëdija juaj ju shtyn ta bëni këtë.

 

Çfarë do të thotë të ëndërroni që partneri juaj ju injoron?

Ju gjithashtu mund të gjeni skenarë të ngjashëm me atë kur partneri juaj ju lë, por duke ju dhënë supin e ftohtë ose ndoshta duke bërë sikur nuk ekzistoni. Është e mundur që, në këtë rast, të përballeni me një manifestim të ndjenjës suaj të vetmisë brenda marrëdhënies. A është i dashuri/e dashura pranë jush kur keni më shumë nevojë për të? A janë të mbuluara nevojat tuaja? Ju gjithashtu mund të përballeni me paraqitjen e distancës mes jush dhe partnerit tuaj. Nëse marrëdhënia është ftohur dhe ju keni bërë rrugën tuaj për një kohë, kjo përmbajtje e ëndrrave mund të jetë një aluzion i saj.

 

Çfarë do të thotë të shihni në ëndërr se partneri juaj ka humbur dhe nuk mund ta gjeni?

Të ëndërrosh për zhdukjen e partnerit mund të nënkuptojë se ndihesh i pasigurt. Në përgjithësi, këto ëndrra priren të jenë mjaft shqetësuese, sepse partneri juaj është zhdukur në to dhe ju nuk e dini nëse ai ose ajo u largua vullnetarisht apo nëse i ndodhi diçka e keqe. Këtu, emocioni që mbizotëron zakonisht është frika dhe rreziku i madh është pasiguria.

Në këto raste, dhe veçanërisht nëse ëndrra përsëritet shpesh, është e mundur që të përballeni me një manifestim të pasigurisë tuaj për marrëdhënien. Ndoshta pavetëdija juaj ju paralajmëron se gjërat nuk janë më si më parë, kur e gjeni veten përballë mungesës së shenjave të dashurisë. 

 

Ëndrrat dhe vendimet për marrëdhëniet

Është e rëndësishme të theksohet se ëndrrat nuk janë profeci apo arsye për të pasur konflikte apo për t’i dhënë fund një marrëdhënieje. Megjithatë, ato kanë një lidhje me përpunimin e emocioneve që nuk menaxhohen mirë gjatë zgjimit. Për këtë arsye, një ushtrim i mirë introspeksioni është t’i analizoni ato dhe të eksploroni mendimet dhe ndjenjat tuaja në proces.

Në një kuptim tjetër, nëse besoni se marrëdhënia juaj nuk po shkon mirë dhe kjo reflektohet në ëndrrat tuaja, është e rëndësishme që të dëgjoni veten dhe të adresoni problemin. Jo gjithmonë përfundon me një ndarje, por ajo që është e qartë është se ndarja është e pashmangshme nëse nuk zgjidhen ndonjë çështje pezull.

Dhe së fundi, mos hezitoni të konsideroni mundësinë për të shkuar në terapi në çift. Të ëndërrosh që ai të lë, të injoron ose të largohet është e pakëndshme; Megjithatë, mbani mend se nuk është gjë tjetër veçse një zgjatje e emocioneve që ju tashmë i ndjeni, edhe nëse nuk jeni të vetëdijshëm për to për momentin.

 

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top