FB

May 9, 2022 | 11:40

Të vendosësh nevojat e tjetrit përpara nevojave të tua, çfarë duhet bërë për këtë…

Nëse nuk jeni të njohur me treguesin e tipit Myers-Briggs (MBTI), është në thelb një sistem personaliteti që grupon të gjithë në një nga 16 llojet e personalitetit. Nga të gjithë 16 personalitetet, ENFJ-të janë disa nga njerëzit më miqësorë dhe më të sjellshëm që do të takoni ndonjëherë – por ata gjithashtu mund të luftojnë me të qenit shumë personazhe dhe, veçanërisht, shumë empatikë.

shutterstock_1523325020-1024x683

Të mendosh për të tjerët para vetes tënde

ENFJ do të thotë ekstrovert, intuitiv, ndjenjë dhe gjykues, dhe me vetëm 2.5% të popullsisë që bie nën këtë lloj, është një nga personalitetet më të rralla nga 16 personalitetet. Ata janë një tip shumë miqësor, por gjithashtu mund të luftojnë kur bëhet fjalë për të vendosur nevojat e tyre para nevojave të të tjerëve.

Çfarë duhet bërë për këtë

Ndonjëherë njerëzit duhet t’i bëjnë gjërat në mënyrën e tyre, kujton Hackston. “Jini të vetëdijshëm për kufijtë e njerëzve,” thotë ai. “Mos harroni se nuk mund t’i ndihmoni të gjithë gjatë gjithë kohës.” Dhe ashtu siç nuk mund t’i ndihmoni gjithmonë të gjithë, është e rëndësishme të mbani mend të ndihmoni edhe veten. Kur ndiheni në zorrë se nuk doni të bëni diçka, por ndërgjegjja po ju thotë ta bëni gjithsesi për të qenë në shërbim, mos kini frikë të jeni pak egoist.

 

 

Përgatiti K.I / Burimi www.mindbodygreen.com

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top