FB

May 7, 2022 | 10:00

Çfarë duhet të bëni nëse humbet unaza e martesës

Humbja e unazës suaj të martesës mund të jetë një dhimbje e vërtetë. Ju ndoshta keni bizhuteri më të vlefshme, por kuptimi i kësaj unaze nuk mund të zëvendësohet me asgjë tjetër. Çfarë mund të bësh?

Përqendrohuni në kërkime. Mos u dorëzoni dhe përpiquni të jeni të durueshëm. Përcaktimi i përafërt kur dhe ku u zhduk unaza e martesës do t’ju japë një vend për të filluar kërkimin tuaj dhe për të rritur shanset tuaja për ta zbuluar atë.

Ndiqni përsëri hapat tuaj. Mos harroni herën e fundit që keni marrë unazën (ose të paktën vendin e fundit që mbani mend se e keni parë). Nga atje, përsëritni hapat tuaj dhe kërkoni disa nga miqtë tuaj të vijnë të kërkojnë me ju për një palë sy shtesë.

Thirrni ekspertët. Nëse unaza ka rënë në kanal, telefononi menjëherë hidraulikun. Nëse unaza ra aksidentalisht në rërë gjatë muajit tuaj të mjaltit, stafi i hotelit ose vendasit me një detektor metali në dorë mund të jenë në gjendje t’ju ndihmojnë.

Paraqisni një kërkesë në sigurim. Nëse keni sigurim në unazën tuaj, bëni menjëherë një kërkesë sigurimi, edhe nëse jeni ende duke kërkuar për unazën e humbur. Njoftoni kompaninë tuaj të sigurimit sa më shpejt që të jetë e mundur që unaza ka humbur. Është mirë ta bëni këtë brenda 24 orëve nga humbja. Nëse përfundoni duke e gjetur atë, mund ta anuloni kërkesën.

Flisni me argjendarin tuaj. Telefononi argjendarin ku keni marrë unazën sa më shpejt të jetë e mundur. Është e mundur që ata të kenë një tjetër në të njëjtin stil ose të mund të rikrijojnë një unazë tjetër.

 

 

Burimi / https://www.donnad.it/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top