FB

August 6, 2022 | 10:23

Cilat janë profesionet e së ardhmes?

Pasi mbarojnë shkollën e mesme dhe kalojnë provimin e pjekurisë, të rinjtë hyjnë zyrtarisht në moshën madhore: do të duhet të fillojnë të hedhin themelet për të ardhmen e tyre, edhe nga pikëpamja e punës. Ka nga ata që zgjedhin të shkojnë menjëherë në kërkim të një pune të parë. Ndërsa të tjerët vendosin të vazhdojnë studimet: cilën rrugë të zgjedhin duke ndjekur talentet dhe pritshmëritë e tyre, por gjithmonë duke pasur parasysh mundësitë më të kërkuara të punës pasi të kenë mbaruar universitetin? Cilat janë profesionet e së ardhmes që mund të garantojnë një siguri më të madhe për të gjetur punë së shpejti?

Arkitekt: qëndrueshmëria është gjithnjë e më shumë protagonist i jetës sonë dhe do të jetë edhe në sferën profesionale. Ne kemi nevojë për përgjigje të gjelbra në çdo fushë, edhe në ndërtimin e ndërtesave dhe infrastrukturave të së ardhmes.

Dizajner: ende në temën e arkitekturës, këtu është një profesion në zhvillim për t’i bërë shtëpitë tona, ku kemi mësuar të kalojmë shumë kohë vitet e fundit, padyshim më teknologjike dhe moderne.

Konsulent i zgjeruar i realitetit, një profesion shumë i kërkuar që kur Mark Zuckerberg filloi të hedhë themelet për metaversin, një “botë” të re, të gjitha dixhitale, në të cilën të operosh, të punosh, të argëtohesh, të bësh miq, të blesh. Ka nevojë për profesionistë që dinë të këshillojnë kompanitë për të lëvizur në këtë univers të ri.

Projektues: pandemia ka ndryshuar zakonet edhe në zyrë. Më shumë njerëz punojnë në modalitetin inteligjent, ndërsa ata që qëndrojnë në vendin e punës kanë nevojë për hapësira të dizajnuara ndryshe, madje edhe për një lloj pune hibride që mund të kryhet në shumë vende.

 

 

Përgatiti K.I / Burimi www.donnad.it

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top