FB

August 6, 2022 | 10:17

Test / A mund ta dalloni tigrin në këtë tufë zebrash brenda 10 sekondave?

Midis kësaj tufe të madhe zebrash ka një mishngrënës, një tigër, i cili fshihet me zgjuarsi duke pritur mundësinë e tij për t’i zënë pritë presë së tij. Ajo që e bën këtë foto unike dhe një nga iluzionet më të mira optike është fakti se tigri i fshehur po kamuflohet në mjedis dhe vështirë se mund të shihet në imazh. A e shihni dot?

0

Çfarë është në këtë foto?

Në foto, ne mund të shohim një grup zebrash që vrapojnë në atë që duket të jetë një tokë fushore pak e dendur. Tigri është ulur mes zebrave të strukur pas një shkurre. Ajo që portretizon fotografia është një skenë e zakonshme e parë në xhungël ku barngrënësit janë gjahu më i lehtë për mishngrënësit. Barngrënësit si zebra, dreri janë një pjesë e rëndësishme e rrjetit linear të zinxhirit ushqimor dhe janë një burim i rëndësishëm ushqimi dhe energjie për kafshët që hanë mish si luanët dhe tigrat. Për të ruajtur zinxhirin ushqimor, organizmat varen nga njëri-tjetri për ushqim. Në këtë proces, rrjedha e energjisë mbetet e pandërprerë midis dy niveleve të zinxhirit ushqimor.

Objektivi juaj?

Në këtë lojë truri, ju duhet të dalloni tigrin e fshehur mes zebrave që vrapojnë brenda 10 sekondave. Gjithçka që duhet të bëni është të shikoni nga afër, të rrisni fuqinë tuaj të përqendrimit dhe të mos lini hapësirë të pakontrolluar. Gjithmonë mbani mend, truku për të thyer një iluzion optik është të kërkoni për atë që nuk është e dukshme.

Këshillë 1

Tigri është i së njëjtës ngjyrë dhe ka të njëjtin model trupi si zebrat. Kjo shpjegon nivelin e vështirësisë së iluzionit optik. Një tigër i bardhë, i njohur gjithashtu si një tigër i zbardhur është rezultat i leucizmit ose humbjes së pigmentimit. Ka vijat e një tigri, por i mungon ngjyra dhe duket e bardhë. Në këtë foto, tigri i bardhë po përzihet në mënyrë të përsosur me tufën e zebrave dhe është ulur i qetë pas shkurret në atë që duket si poza që merr një tigër përpara se të sulmojë gjahun. Kamuflimi ose përzierja me mjedisin rrethues formon themelin e gjahut midis kafshëve të egra. Mishngrënësit si tigrat dhe luanët dihet se fshihen fshehurazi duke pritur një shans për të sulmuar gjahun. Siç shihet në disa video të kafshëve të egra, gjahu, megjithëse është gjithmonë i ndrojtur dhe duket se është shumë i kujdesshëm, zakonisht nuk është në dijeni të pranisë së sulmuesit.

 

 

 

Përgatiti K.I / Burimi timesofindia.indiatimes.com

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Drejtor Marketingu - Geart Shehu: 0682097486
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top