FB

August 6, 2022 | 8:30

Dashuria e vërtetë mbart këto cilësi…

Shumë nga shenjat e pjekurisë emocionale manifestohen në sjellje; ata që na ndihmojnë të kuptojmë se jemi në një marrëdhënie të pjekur janë të paqartë. Një marrëdhënie e shëndetshme dhe e vendosur mirë është e ndryshme nga një marrëdhënie romantike e trazuar dhe e diskutueshme.

Ekziston një ndryshim i dukshëm midis një marrëdhënieje të mërzitshme, të dhimbshme dhe një marrëdhënieje të pjekur dhe të fortë

“Si ta di kur takoj dashurinë e vërtetë, personin e duhur për mua?”. “A është kjo marrëdhënie e duhur për mua?” Është legjitime t’i bëjmë vetes kaq shumë pyetje, dyshime, pyetje dhe frikë; një edukim i mirë në ndjenja nënkupton identifikimin e karakteristikave të një marrëdhënieje të shëndetshme dashurie.

7 cilësitë e një marrëdhënieje të lumtur

Dhënia dhe marrja pa pritur

Të mbash një marrëdhënie dashurie dhe të shëndetshme do të thotë të japësh dhe të marrësh në masë të barabartë, pa pritur kurrë.

Dashuria pa varësi apo nënshtrim

Një gabim tjetër shumë i zakonshëm është ndërtimi i një marrëdhënieje të bazuar në varësi. Ka një vijë të hollë, por jo shumë, që e ndan dashurinë nga varësia emocionale.

Dëgjoni dhe mësoni të diskutoni

Natyrisht, debatet janë rend i ditës në një lidhje dashurie. Cili çift nuk ka ndonjëherë disa dallime?

Di të përshtatet

Mos harroni gjithmonë se nuk është e mundur të ndryshoni personin tjetër dhe nuk është në rregull as të përpiqeni ta bëni këtë; do ta detyronit personin tjetër të humbiste identitetin e tij.

Ruani entuziazmin ditë pas dite

Dashuria ushqehet ditë pas dite përmes gjërave të vogla. Edhe gjestet e vogla mund të ruajnë entuziazmin në marrëdhënie.

Të dish të kërkosh falje

Kërkoni falje kur është e përshtatshme, pa pritur shumë gjatë, pa u rrotulluar shumë, pa bujë, me pak fjalë.

Një e ardhme pa frikë

Në një marrëdhënie të papjekur nuk ka planifikim, as ndërtim dashurie dita-ditës. Nëse të flasësh për të ardhmen, familjen dhe të qenit bashkë ju duket normale, me të vërtetë ju pëlqen ideja, do të thotë se po jetoni një marrëdhënie të plotë.

 

 

Përgatiti K.I / Burimi psicoadvisor.com

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Drejtor Marketingu - Geart Shehu: 0682097486
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top