FB

August 6, 2022 | 8:15

14 citate të thella nga Rumi për jetën që do t’ju japin shpresë

Kush nuk e do Rumiun dhe poezitë e tij madhështore? Kanë kuptim dhe fuqi kaq të thellë për ne…

14 Citate të thella Rumi mbi jetën

1. Dje isha i zgjuar, ndaj doja të ndryshoja botën. Sot jam i mençur, ndaj po ndryshoj veten time.

2. Është rruga jote dhe vetëm e jotja. Të tjerët mund ta ecin me ju, por askush nuk mund ta ecë për ju.

3. Kudo që të jeni dhe çfarëdo që të bëni, jini të dashuruar.

4. Zemra juaj e di rrugën. Vraponi në atë drejtim.

5. Nëse gjithçka që mund të bëni është të zvarriteni, filloni të zvarriteni.

6. Kur bën gjëra nga shpirti, ndjen një lumë që lëviz në ty, një gëzim.

7. Vëri zjarrin jetës suaj. Kërkoni ata që ju ndezin flakët.

8. Përgjigjuni çdo thirrjeje që ju ngacmon shpirtin.

9. Ka një forcë jete brenda shpirtit tuaj, kërkoni atë jetë. Ka një perlë në malin e trupit tuaj, kërkoni atë. O udhëtar, nëse je në kërkim të kësaj, mos shiko jashtë, shiko brenda vetes dhe kërko atë.

10. Pse qëndroni në burg kur dera është kaq e hapur?

11. Injoroni ato që ju bëjnë të frikësuar dhe të trishtuar, që ju degradojnë përsëri drejt sëmundjes dhe vdekjes.

12. Në momentin që pranoni problemet që ju janë dhënë, dera do të hapet.

13. Gjithçka për të djeshmen ka shkuar me të djeshmen. Sot duhet thënë gjëra të reja.

14. Ka një jetë në ty, kërko atë jetë, kërko xhevahirin e fshehtë në malin e trupit tënd.

 

 

 

Përgatiti K.I / Burimi amazingmemovement.com

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top