Dëshmi

March 15, 2021 | 8:09

Depresioni pandemik, Michelle Obama bën thirrje: Duhet të flasim më shumë për shëndetin mendor për të kapërcyer traumën dhe ankthin

 

Michelle Obama ka folur hapur për depresionin e lehtë me të cilin është përballur gjatë pandemisë. “Depresioni është i kuptueshëm këto ditë,” tha ajo, duke përmendur jo vetëm pandeminë, por edhe vdekjen e George Floyd (Afrikano-Amerikanit të vrarë nga një polic në Minneapolis, i cili shkaktoi protestën e jetës së zezë) dhe “një periudhë në shumë gjëra të vështira po vazhdonin”. Ish-zonja e parë shtoi se shëndeti mendor “ka ulje dhe ngritje” dhe se ajo u tha vajzave të saj se ndihma e vërtetë vjen nga “duke ditur që gjërat do të bëhen më mirë”.

1Edhe ish-Presidenti Obama gjithashtu ka folur për depresionin në ditët e fundit, duke inkurajuar amerikanët të flasin më hapur për shëndetin e tyre mendor. “Të mendosh se mund të kapërcejmë të gjithë tronditjen, traumën dhe përmbysjen që kemi provuar, – shtoi Michelle, – pa paralajmërim është thjesht joreale. Kjo është një nga arsyet pse duhet të flasim më shumë për shëndetin mendor sepse të gjithë përballen me traumën, ankthin, vështirësi në mënyra të ndryshme”.

 

Burimi la Repubblica

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top