Marrëdhënie

December 29, 2020 | 8:15

Diferenca e moshës në dashuri, a është më mirë një partner më i ri apo më i vjetër?

Sa i rëndësishëm është ndryshimi i moshës në dashuri? A ka parametra personalë që janë të aftë ta bëjnë një marrëdhënie të zgjasë më shumë? Dashuria shpesh nuk njeh moshë, megjithatë ka shumë çifte që e gjejnë veten të detyruar të përballen me kriza pak a shumë serioze për shkak të diferencës së moshës në një marrëdhënie.

Kur dy njerëz duhen është e vështirë që të merret parasysh mosha, megjithatë ka edhe çifte me më shumë se 20 vjet diferencë, të cilët vendosin të bashkohen pavarësisht nga ndryshimet reale që mund të lindin. Por a është më mirë një partner më i ri apo më i vjetër? Le të përpiqemi të analizojmë situatën. Zakonisht, burrat priren të preferojnë zgjedhjen e një partnere shumë më të vogël. Kjo mund të ndodhë për dy arsye:

E para sepse gratë priren të maturohen shumë më herët sesa burrat dhe kjo do të bënte që gratë të duken dhe të interesohen për burra më të pjekur.

E dyta, një burrë në një moshë të caktuar tenton të kthehet në agimin e rinisë së tij dhe për ta bërë këtë, ai shpesh vendos të qëndrojë nën shoqërinë e grave shumë të reja. Për të mos fshehur trendet e momentit, të cilat po i shtyjnë burrat gjithnjë e më shumë, që të krijojnë marrëdhënie me vajza të reja.

Por, sa zgjat një marrëdhënie midis partnerëve të moshave të ndryshme? Varet. Ekspertët bien dakord se nëse dashuria është e sinqertë marrëdhënia do të zgjasë, pavarësisht vështirësive dhe moshës së një personi.

Rasti i grave: Gratë shpesh priren të bashkohen me burra të rinj pas një zhgënjimi, një divorci, një ndarjeje të stuhishme. Kërkimi i një burri më të ri, në këtë rast, mund të nënkuptojë dëshirën për të marrë vitet e kaluara me një burrë aspak të përshtatshëm, dëshirën për të qeshur dhe argëtuar përsëri ose thjesht sepse i tërheq.

Është e kotë të fshehësh pengesat që do të duhet të hasin një çift i moshave të ndryshme, shpesh është e vështirë të ndihesh e qetë me të ose me grupin e miqve të tij. Në këtë rast, ekziston rreziku i izolimit ose një grindjeje.

Zakonet: nuk duhet të përjashtohet fakti që secila moshë ka ritmet e veta dhe mund të shkaktojë probleme për njërin apo tjetrin në një marrëdhënie. Me pak fjalë, është komplekse, por jo e pamundur të krijosh një marrëdhënie të qëndrueshme midis partnerëve të moshave të ndryshme. Në këtë rast dashuria dhe përkushtimi do të jenë përbërësit optimalë për të qenë në gjendje të jetoni një histori të bukur dashurie.

 

 

Burimi / https://oggigiorno.com/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top