FB

May 12, 2022 | 9:50

Divorci pa faj në legjislacionin e ri…shpëtimi i viktimave të abuzimit

Nga e mërkura, do të futet legjislacioni i divorcit pa faj, që do të thotë se çiftet që dëshirojnë të ndahen nuk kanë më nevojë të japin një arsye për ndarjen e tyre.

624d4dff2400003a5596e7d4

Më parë, ju mund të merrnit një divorc vetëm nëse të dyja palët ishin dakord, por në rastin kur njëra palë e dëshironte dhe tjetra refuzonte, kishte disa arsye të përmendura. Momenti vjen si një fitore e madhe për aktivistët që kishin mbrojtur ndryshimin për vite me radhë. Ai u quajt “një moment historik i rëndësishëm” nga personi, rasti i të cilit ndezi gjithçka – Tini Owens, një grua që nuk arriti të bindë gjyqtarët e Gjykatës së Lartë se martesa e saj “pa dashuri” 40-vjeçare duhet të përfundojë. “Askush nuk duhet të qëndrojë në një martesë pa dashuri ose të durojë një betejë të gjatë, të zgjatur dhe të shtrenjtë gjyqësore për t’i dhënë fund asaj,” tha ajo për Independent.

Ndryshimi nuk do të thotë vetëm divorce më pak të çrregullta, por është gjithashtu një rrugë shpëtimi për gratë që përpiqen t’i shpëtojnë një martese abuzive. Francis-Cansfield thekson të metat në sistemin e vjetër, duke përfshirë rregullin e të jetuarit të ndarë pasi shumë viktima varen financiarisht nga partnerët. Ne e dimë se koha më e rrezikshme për një të mbijetuar është kur ajo lë autorin e saj, kështu që ne duhet të sigurojmë që të bëhet sa më shumë brenda sistemit të drejtësisë dhe shërbimeve më të gjera të specializuara për të mbështetur gratë dhe fëmijët e tyre duke lënë abuzimin dhe për të gjetur siguri.

 

 

Përgatiti K.I / Burimi www.huffingtonpost.co.uk

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top