Dëshmi

January 25, 2023 | 9:02

Djali trevjeçar, i cili mund të numërojë deri në shtatë gjuhë, bëhet anëtari më i ri i Mensa-s në Britani

Një trevjeçar që di të lexojë dhe numërojë në shtatë gjuhë është bërë anëtari më i ri i Mensa-s në Britani.

Teddy Hobbs arriti të hynte në organizatën ekskluzive për ‘elitën’ intelektuale të moshës vetëm tre vjeç e nëntë muaj. Fëmija i mrekullueshëm nga Portishead, Somerset, tashmë mund të numërojë deri në 100 në gjashtë gjuhë joamtare, duke përfshirë Mandarin, Uellsisht, Frëngjisht, Spanjisht dhe Gjermanisht.

Teddy mësoi të lexonte vetëm kur ai ishte 2 vjeç e katër muaj – dhe tani është në gjendje të lexojë edhe librat e Harry Potter, kur prindërit e tij lejojnë.

Tedi i vogël u pranua në Mensa në fund të vitit të kaluar pasi bëri një test IQ me grupin, duke shënuar 139 nga 160 në testin Stanford Binet dhe duke tronditur prindërit e tij, të cilët nuk e kishin idenë se si ishte e mundur një gjë e tillë.

Beth Hobbs, 31 vjeç dhe bashkëshorti i saj Will, 41 vjeç, thonë se ata kurrë nuk e kishin pritur Theodore – i cili preferon të njihet si ‘Teddy’ – të hynte në grup dhe nuk kishin planifikuar kurrë të aplikonte për anëtarësim.

Beth tha se: “Na u tha se 3-shi ishte mosha më e re nga të gjithë ata që kishin pranuar në MENSA në MB, megjithëse ishte dikush në SHBA dy vjeç.

“Të jem i sinqertë, është një rast i vërtetë që ai hyri brenda. Ne kurrë nuk synuam ta fusnim, dhe madje edhe kur e vlerësuam, kjo ishte në mënyrë që ta ndihmonim kur të fillonte shkollën në shtator – nuk kishim planifikuar kurrë të futeshim atë në MENSA.

“Ne bëmë një test IQ, ku në thelb i thamë se do të ulej dhe do të bënte disa enigma me një zonjë për një orë, dhe ai mendoi se ishte gjëja më e mrekullueshme.

“Pasi ai e përfundoi atë, na u tha se ai ishte i përshtatshëm nga këshilltari për fëmijë i MENSA – kështu që ne menduam se ai mund të bashkohet gjithashtu.

“Ne ndiheshim pak në faj. Pasi  e dinim që ai mund të bënte gjëra që bashkëmoshatarët e tij nuk mund t’i bënin, por nuk mendoj se e kuptuam se sa i mirë ishte.

Teddy dhe motra e tij më e vogël u ngjizën me fekondim in vitro.

Beth thotë se gjeniu i Teddy-t vjen si bekim dhe mallkim në të njëjtën kohë, pasi ai tregon më pak interes për disa nga gjërat më ‘normale’ që një djalë i ri mund t’i pëlqejë, si lojërat dhe TV dhe për atë kjo gjë është shqetësuese.

Mensa është një grup ndërkombëtar për individë me IQ të lartë i themeluar në vitin 1947 që pranon vetëm anëtarë që janë mbi përqindjen e 98-të të IQ-ve në mbarë botën.

 

 

 

 

Burimi / Independent

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top