FB

June 21, 2024 | 7:30

Djersitja në nxehtësinë e verës nxit shëndet të mirë

Djersitja është bezdi për disa njerëz, por sipas sipas ekspertëve është një pjesë e natyrshme e mbajtjes së trupit tuaj të shëndetshëm dhe shmangia mund të shkaktojë probleme shëndetësore.

djersitje

Njerëzit zakonisht mbajnë ndezur kondicionerët, në mënyrë që të mundin të nxehtin, por kështu nuk ndihmojnë sitemin e  tyre imunitar.

“Njerëzit duhet të ecin paralelisht me rregullat e natyrës. Vera është koha për të djersitur. Është një proces i natyrshëm për trupin për t’iu përgjigjur mjedisit të jashtëm”, shpjegojnë ata.

Djersitja e tepërt pa rimbushjen e trupit me ujë, elektrolite dhe kripë të shëndetshme, mund të jetë një gjë e keqe, por mos djersitja mund të jetë edhe më e keqe.

Kondicionimi i ajrit mund të shkaktojë infeksion të traktit të sipërm të frymëmarrjes, të shkaktojë ftohje, dhimbje të fytit, faringjit dhe madje edhe pneumoni.

Djersitja është gjithashtu një metodë e rëndësishme me të cilën lëkura ndihmon në eliminimin e toksinave nga trupi.

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top