FB

June 21, 2024 | 7:22

6 karakteristikat e partnerit, që nuk ju dashuron

Historitë e dashurisë mund të përfundojnë. Nuk ka asgjë të keqe kur kjo ndodh në të dy anët dhe me marrëveshje të përbashkët. Por, kur një partner ndalon së dashuri, lindin keqkuptimet, argumentet dhe konfliktet që do të modifikojnë konceptin e marrëdhënies. Në këtë rast, partneri që nuk merr dashuri pyet: çfarë kam bërë gabim? Pse nuk më dëgjon më mua?

1

Karakteristikat e partnerit i cili ka ndalur së dashuruari ju:

  • Kush nuk ka dashuri më shpesh gjendet në debate të rënda, me mënyra agresive apo edhe ndëshkuese. Ai/ Ajo nuk është më i/e përgatitur për të dëgjuar kërkesat e partnerit dhe nuk fokusohet në nevojat e tyre.
  •  Nuk pëlqen intimitetin.
  •  Ka një epsh të ulët. Në qoftë se partnerët tanë gjejnë ndonjë justifikim për të bërë dashuri, mund të jetë një sinjal i qartë se nuk na duam më.
  •  Ka më pak kënaqësi në aktivitetet e përbashkëta.
  •  Kur partneri juaj ndalon së dashuri ndjehet më pak i qetë në shtëpi dhe nuk pëlqen praninë tuaj; si një alternativë fillon të shikojë për faqet e internetit ku mund të bisedojë me njerëz të rinj, ose të fillojnë aktivitete të tjera që mund të krijojë marrëdhënie të reja intime.
  •  Merr vendimet i vetëm, pa u konsultuar.

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top