Marrëdhënie

March 30, 2020 | 8:04

Esmeralda Birçaj: Koronavirusi vret seksin e atyre që kanë lidhje jashtëmartesore ose të rastit

 

Personalisht mendoj se në monogaminë tonë të qëndrueshme nuk ka asnjë problem dhe…, u përgjigjem atyre që rekomandojnë çiftin të flejë veçmas, duke e përshkruar atë si një reagim të tepërt.

Esmeralda Birçaj, eksperte e shëndetit mendor, Gjykata e Rrethit Vlore, Terapiste EMDR 1

Esmeralda Birçaj, eksperte e shëndetit mendor, Gjykata e Rrethit Vlore, Terapiste EMDR 1

Çifti që testohet emocionalisht dhe ka frikë duhet të kuptojë se shoqërimi është shërimi, është terapia më e mirë. Psikologjia duhet të qëndrojë e qëndrueshme dhe e gjallë dhe secili prej nesh ta mbajë veten sa më fortë të jetë e mundshme në dinamikën që kërkon marrëdhënia. 

Padyshim që do të ketë ngarkesa dhe konflikte në fushën e komunikimit dhe lirisë personale. 

Egoja jonë duhet të mbetet e vendosur në mendime dhe të jetë e lidhur me partnerin tonë. Ata që përjetojnë stres janë ata që nuk qëndrojnë së bashku ndaj ndiejnë izolimin dhe frikën…!

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top