Marrëdhënie

June 12, 2020 | 8:04

Esmeralda Birçaj: Një mik i vërtetë është ai që nuk llogarit as distancën, as kohën

 

Miqësi! Fjala kaq e shenjtë dhe akoma kaq e keqkuptuar në ditët e sotme… Dhe unë them kaq e keqkuptuar sepse nuk do të flas me ju për njerëzit që takuat dje në publik/audiencë të njohur dhe sot ata as që ju mbajmë mend! Nuk do t’ju them për ata që ju kërkuan miqësi në Facebook dhe ju i pranuat sepse janë miq të miqve tuaj.

Esmeralda Birçaj, eksperte e shëndetit mendor, Gjykata e Rrethit Vlore, Terapiste EMDR 1

Esmeralda Birçaj, eksperte e shëndetit mendor, Gjykata e Rrethit Vlore, Terapiste EMDR 1

Unë do t’ju tregoj për miqtë e vërtetë! Për ata që hynë në jetën tuaj dhe vërtetuan se ata do të qëndrojnë pranë jush përgjithmonë! Për ata që ju duan për atë që jeni dhe jo për atë që dëshironi të jeni. Për ata që gjithmonë kanë një përqafim për ju! Për ata që i morrët në telefonon në orën tre të mëngjesit dhe u thatë: “Nuk jam mirë!” dhe në tre e tridhjetë i ranë ziles së shtëpisē tuaj.

Unë do t’ju them për ata që distanca në kilometra që ju ndan nuk ka qenë asnjëherë arsyeja për të humbur në jetën tuaj, sepse me një telefonatë ose një mesazh, ata shpesh ju kujtojnë se janë pranë jush! Unë po flas për miqtë tuaj, të cilët, kur të shohin se po qan, janë atje për të fshirë lotët dhe kur të shohin në dysheme, ata bien pranë jush deri sa ju të ngriheni përsëri!

Për ata që qeshin me gëzimin tuaj, që qajnë me dhimbjen tuaj dhe bërtasin mbi ju kur shohin se ju do të hani fytyrën tuaj, sepse ata thjeshtë duan t’ju mbrojnë!

Për ata miq, që kur zemërimi yt shpërthen mbi ta, ata shtrëngojnë dhëmbët dhe bëhen çanta boksi, vetëm që ti të shpëtosh. Dhe kur zemërimi juaj qetësohet dhe falja të del nga buzët, ti tashmë e di se je falur! Sepse në atë moment zemërimi juaj është edhe i tyre.

Për ata që për çdo marrëzi që bën, do të të thonë ” Je një idjot/e por unë të dua!”

Për ata që do t’u besoni sekretet tuaja dhe do t’i marrin ato me vete në varr. 

Për ata që do t’ju qerasin me kafe, edhe nëse nesër nuk do të kenë të paguajnë kafenë e tyre.

25Dhe nëse dikush ju lëndon ose shpif, ata nuk hezitojnë ta bëjnë atë armik të tyre!

Po flas për këta lloj miqsh dhe do t’ju them se nuk ka shumë prej tyre. Mund të llogariten me gishtat e njërës dorë, por ata janë të vërtetë dhe është një bekim t’i keni në jetën tuaj! Sepse e dini se pa marrë parasysh se çfarë ju ndodh, pa marrë parasysh në sa pengesa ju përballeni, ju keni një përqafim të madh dhe të vërtetë për t’u përgjëruar dhe për të qarë!

Duaji këta miq përgjithmonë!

 

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top