Në fokus

May 14, 2020 | 8:02

Etika dhe karriera, a mund të kombinohen së bashku?

Të kesh një karrierë etike është e mundur, për aq kohë sa punon me veten. Në fakt, të qenit njerëz të mirë, shkruan Maryam Kouchaki dhe Isaac H. Smith në Harvard Business Review Italia, nuk është e mjaftueshme. Këtu janë këshillat e tyre.

A është e mundur të pajtoni etikën dhe karrierën? Po, përveç kësaj, synimet e mira, nënvizon në një artikull Maryam Kouchaki dhe Isaac H. Smith – nuk janë të mjaftueshme.

“Dekada kërkimesh”, shkruajnë ata në Harvard Business Review Italy, “kanë identifikuar paragjykimet dhe proceset psikologjike që errësojnë gjykimin moral, duke na bërë të shkelim parimet tona dhe të krijojmë shpesh justifikime”.

Atëherë, si të veproni për të ndjekur këtë qëllim të rëndësishëm? Sipas autorëve, nevojitet një “qasje me tre hapa”:

  • të qenit të përgatitur për sfidat që do të hasni;
  • të qenit në gjendje për të vendosur në mënyrë efektive;
  • të mësoni nga sukseset (dhe dështimet) morale të dikujt.

 

 

Burimi / https://www.linkedin.com/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com