Marrëdhënie

November 16, 2020 | 11:02

Flisni rregullisht për këto gjëra, nëse doni të keni një marrëdhënie të suksesshme

Nëse dëshironi të keni një marrëdhënie që funksionon, ndiqni këto këshilla!

  1. Pyesni si kaloi dita juaj

Duket e parëndësishme, por kjo nuk do të thotë se nuk ka rëndësi. Së pari, duke e pyetur se si ka kaluar dita e partnerit tuaj do t’i tregojë se ju interesoheni, se jeni të interesuar për jetën e tij kur nuk jeni së bashku. Kjo do të thotë që ju jeni të interesuar për botën e tij, fitoret, humbjet dhe të gjitha llojet e gjërave të vogla.

  1. Flisni për jetën tuaj seksuale

Edhe pse jemi të rritur, ne përgjithësisht jemi në siklet të flasim për gjëra intime. Por duke bërë kështu, ju po i privoni vetes një përvojë dhe kënaqësi edhe më të mirë në shtrat. Askush nuk mund të lexojë mendje, kështu që nëse nuk flisni, nuk do ta përmirësoni atë. Kjo është veçanërisht e rëndësishme ndërsa plakeni dhe keni fëmijë, kur trupi juaj ndryshon edhe preferencat dhe nevojat tuaja mund të ndryshojnë.

  1. Që e vlerësoni njëri-tjetrin

Mund të jetë një mesazh i thjeshtë, një kompliment, “faleminderit”. Thjesht për t’i bërë të ditur partnerit tuaj që e vini re dhe e vlerësoni.

  1. Shpërndarja e përgjegjësive të brendshme

Ju kurrë nuk merrni 50/50. Orari dhe ngarkesa juaj e punës ndryshojnë, por ju thjesht duhet të diskutoni vazhdimisht se çfarë bën secili prej jush nëpër shtëpi, përndryshe mund të ketë keqkuptim dhe pakënaqësi.

  1. Shaka që i kuptoni vetëm ju
  2. Paratë

Për të ndërtuar me sukses një jetë së bashku, duhet të jeni në gjendje të diskutoni për financat tuaja, buxhetin. Sinqerisht dhe me qetësi.

  1. Problemet

Është e rëndësishme të diskutoni rregullisht se çfarë po ndodh në jetën e secilit prej jush: në punë, në marrëdhënie me njerëz të tjerë, të afërm, në përgjithësi, çfarë ju shqetëson. Mos e mbani për vete, mos mendoni se nuk doni ta ngarkoni partnerin tuaj me të.

  1. Planet e së ardhmes

Është një art i vërtetë të jesh në gjendje të ëndërrosh së bashku, kjo ju afron dhe gjithashtu ju ndihmon në realizimin e këtyre planeve. Nëse nuk diskutoni planet e njëri-tjetrit, si do ta dini se po lëvizni në të njëjtin drejtim?

  1. Kujtimet

Kjo është një pikë tjetër që i afron. Reflektoni për momentet tuaja së bashku, veçanërisht në kohë të vështira. Dhe kujtojini vetes që gjërat e këqija zhduken gjithmonë.

 

 

Burimi / https://italiafeed.com/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top