FB

March 10, 2021 | 8:13

Gjëja më e rëndësishme në jetë është të ndjeni paqe brenda jush

Përgatiti Esmeralda Birçaj, eksperte e shëndetit mendor

 

Kur veprojmë në bazë të iluzionit të personalitetit ose sistemeve të ndryshme sipërfaqësore të mendimit, ne jemi individë të izoluar midis miliarda të tjerëve, secili me historinë e tij individuale, idetë, problemet dhe dramën.

1

Në këtë nivel ka shkëputje, konflikt, stres dhe shumë mjerim. Të gjithë mendojnë me ethe dhe, për fat të keq, besojnë shumicën e asaj që mendojnë. Në këtë nivel ka shumë konfuzion sepse të gjithë mendojnë se mënyra e tyre e të menduarit është e duhura.

 

Por kur mendjet tona janë të qeta, kur ne thjesht ekzistojmë dhe jemi të lidhur me funksionimin tonë të shëndetshëm, në një kuptim shumë të rëndësishëm ne jemi të gjithë njësoj, të paktën në çështjet më thelbësore. Ne ndiejmë paqe dhe jemi në harmoni me veten tonë. Ne i kuptojmë dallimet tona dhe trajtojmë veten dhe të tjerët me mirësi dhe dashuri. Ne shohim pamjen më të madhe të botës, pafajësinë përmes dallimeve tona dhe ne mund të ndiejmë bukurinë e jetës.

 

Ju nuk mund të shpëtoni nga diçka aq e fortë sa mjerimi, nëse nuk keni diçka edhe më të fortë për ta zëvendësuar atë: shëndetin tuaj mendor. Kjo pjesë e vetes suaj është shumë më e fuqishme se gjithçka që mund të mendoni ndonjëherë. Gjendja juaj e shëndetshme psikologjike është një pjesë e vetvetes, në të cilën, në vend që të merreni në mënyrë aktive me personalitetin tuaj, ju thjesht mund të ekzistoni dhe të ekzistoni pa stres.

 

Është një hapësirë e brendshme meditimi, por nuk keni pse meditoni për të arritur atje. E vetmja gjë që duhet të dini është se ekziston, që preferoni të jeni atje dhe më në fund të shkoni atje. Gjendja juaj e shëndetshme psikologjike ju lejon të përjetoni në maksimum çdo moment të jetës tuaj dhe të jepni gjithnjë më të mirën tuaj. Kjo të kujton se gjëja më e rëndësishme në jetë është ta shijosh atë dhe të ndjesh paqe brenda vetes.

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Drejtor Marketingu - Geart Shehu: 0682097486
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top