FB

September 10, 2021 | 9:00

Gjithçka që duhet të dini për Virgjëreshat

Virgjëresha është shenja e gjashtë e zodiakut (22 gusht deri më 22 shtator). Një shenjë e ndryshueshme e tokës e sunduar nga Mërkuri, Virgjëresha (ose Kanya, në astrologjinë Vedike) shpesh shoqërohet me saktësi, mendim kritik dhe shërbim.

Këtu, ne do të shohim tiparet e personalitetit të Virgjëreshës dhe do të eksplorojmë sesi kjo shenjë i afrohet jetës, dashurisë, karrierës dhe më shumë.

Karakteristikat e personalitetit të Virgjëreshës.

Ne mund të fillojmë të mësojmë për shenjën e Virgjëreshës duke marrë parasysh planetin e saj sundues, Mërkurin, i cili qeveris komunikimin, intelektin dhe udhëtimin dhe është gjithashtu i lidhur me shenjën e Binjakëve. Tek Binjakët (një shenjë ajri e ndryshueshme), Mërkuri shfaqet si energji me mendim të shpejtë, llafazan dhe dinamik. Sidoqoftë, Virgjëresha është një shenjë e tokës, kështu që flet për energjinë më të përmbajtur të Mërkurit.

Puna e Virgjëreshës, me ndihmën e Mërkurit, është që të ndajë atë që është e nevojshme nga ajo që nuk është. Virgjëresha i është përkushtuar kësaj detyre, prandaj shpesh Virgjëreshat njihen si redaktorë të zodiakut.

“Virgjëria” e Virgjëreshës nuk ka të bëjë domosdoshmërisht me virgjërinë seksuale. Përkundrazi, lidhet me përkushtimin e shenjës ndaj pastërtisë dhe shërbimit. Gjithashtu demonstron nocionin se Virgjëreshat janë plotësisht të afta të kujdesen për veten e tyre. Virgjëresha është një shenjë e ndryshueshme, që do të thotë se na ndihmon të kalojmë nga një sezon në tjetrin (në Hemisferën Veriore, sezoni i Virgjëreshës vjen pasi vera fillon të kalojë në vjeshtë), kështu që ka një fleksibilitet dhe dinamizëm mendor dhe fizik tek Virgjëresha.

Karakteristikat e Virgjëreshës:

  • E orientuar në detaje
  • E përkushtuar
  • Fleksibël
  • E pavarur
  • Modeste
  • E organizuar
  • Praktike

Sfidat dhe mundësitë për rritje.

Ndonjëherë Virgjëreshat janë të prirura për të shërbyer sa më mirë në aftësitë e tyre, duke shmangur gabimet dhe duke kontrolluar trefish punën e tyre, saqë mund të harrojnë të argëtohen. I gjithë ai perfeksionizëm mund të jetë i lodhshëm! Sidoqoftë, kur ata i kujtojnë vetes që ta lënë veten të lirë, Virgjëreshat janë zakonisht një shpërthim – me zgjuarsi mërkurale, humor të thatë dhe pak anë të egër. Virgjëresha tipike do të bëjë mirë të kujtojë se është në rregull të bësh gabime herë pas here dhe relaksimi është një formë thelbësore e kujdesit për veten.

Virgjëresha në dashuri dhe seks.

Saktësia është një fjalë kyçe e Virgjëreshës dhe kjo vlen edhe për dashurinë, seksin dhe marrëdhëniet. Virgjëresha tipike e di se çfarë do. Ndërsa shumë stereotipe që rrethojnë Virgjëreshën kanë të bëjnë me maturinë ose seriozitetin, realiteti është se kjo shenjë thjesht nuk do të qetësohet. Duken të mbyllura, por mos u mashtroni. Ato gjithashtu dinë të argëtohen.

Virgjëreshat i afrohen dashurisë si një përpjekje gjithëpërfshirëse, kështu që një partneritet me një Virgjëreshë mund të ndihet si një ndryshim total mendje-trup-shpirt. Ato do t’ju sfidojnë që të jeni vetja juaj më e mirë dhe më interesante. Mundohuni të mos e merrni atë shumë personalisht nëse korrigjojnë gramatikën tuaj ose ju ofrojnë një listë leximi. Kështu Virgjëreshat tregojnë se kujdesen.

Virgjëresha në miqësi.

Në rastin më të mirë, Virgjëreshat në jetën tuaj do të përpiqen t’ju ndihmojnë të jeni versioni më i mirë i vetes. Kjo ndodh sepse ato priren t’i shohin gjërat ashtu siç mund të jenë, në krahasim me ato që janë. Shenja e Virgjëreshës shoqërohet me kujdesin dhe shërbimin ndaj vetes, kështu që ato priren të miqësohen dhe të partnerizohen me njerëz që janë të përkushtuar të kujdesen për veten dhe planetin. Ashtu si Binjakët, Virgjëreshat njihen për zgjuarsinë e tyre të shpejtë dhe sensin e thatë të humorit. Sidoqoftë, ato mund të shfaqen si kritike ose të ftohta, veçanërisht sepse u pëlqen të “dinë gjithçka”.

Virgjëresha në karrierë dhe para.

Virgjëresha është ndoshta shenja më e detajuar e zodiakut. Kjo do të thotë se çfarëdo profesioni që ato të kenë, ato do të dallojnë ato defekte, gabime dhe nuanca që kalojnë pa u vënë re nga të tjerët. Sundimi i tyre mbi Mërkurin i bën Virgjëreshat të shkëlqejnë në fusha si shkrimi, redaktimi dhe botimi. Kjo shenjë e orientuar drejt shërbimit bën gjithmonë pyetjen “Si mund të ndihmoj?”, duke u përpjekur të përmirësojë veten dhe mjediset e tyre të punës.

Virgjëreshat priren të jenë shumë të organizuara dhe të shkëlqyera në bërjen e orareve të tyre, kështu që të punosh nga shtëpia si profesionist i pavarur ose kontraktues i pavarur është plotësisht i realizueshëm për këtë shenjë. Në fakt, Virgjëreshat priren të jenë aq të mira në vetë-disiplinë saqë shpesh kanë nevojë t’i kujtojnë vetes që të ngadalësojnë, të bëjnë një pushim dhe të qetësohen.

Përputhshmëria e Virgjëreshës.

Virgjëreshat zakonisht tërhiqen drejt njerëzve që mund t’i ndihmojnë ata të mësojnë, të rriten dhe t’i shërbejnë një qëllimi më të lartë. Më poshtë jepen shenjat e tyre më të pajtueshme dhe të papajtueshme në miqësi dhe dashuri.

  • Shenja të pajtueshme

Në përgjithësi, shenjat më të pajtueshme për miqësitë dhe marrëdhëniet romantike të Virgjëreshës janë shenjat e tokës (Demi, Bricjapi, Virgjëresha) pasi ato do të përputhen me natyrën e tyre. Shenjat e ujit Gaforrja dhe Akrepi kanë tendencë të përzihen mirë edhe me Virgjëreshat. Megjithëse mund të ketë pengesa gjatë rrugës, Virgjëreshat gjithashtu mund të përputhen me shenjën e tyre të kundërt Peshqit dhe të lidhen me natyrën e tyre të ndryshueshme. Ato gjithashtu mund të merren vesh me Binjakët e sunduar nga Mërkuri.

  • Shenja të papajtueshme

Shenjat e ajrit si Peshorja dhe Ujori mund të jenë shumë të guximshme për shijet e Virgjëreshës, ndërsa shenjat e zjarrit shumë pasionante (Shigjetari, Luani, Dashi) priren të përplasen me Virgjëreshën.

 

 

Burimi / https://www.mindbodygreen.com/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0684022192
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top