FB

August 25, 2021 | 8:17

Gratë shpirtërore? Nuk do t’i gjeni në çdo cep të rrugës…

Ato janë gra që janë pajtuar me veten. Bënë një aleancë të fortë me demonët e tyre, derisa u integruan dhe u shndërruan në Dritë të pastër. Ato shfaqen në forma të ndryshme. Por në thelb janë gjithmonë Engjëj dhe Perëndesha.

1

Janë gra të shkencës, në fund të fundit. Asgjë më shumë dhe asgjë më pak. Për këtë ato janë shumë më tepër. Nuk u ndalën tek feja me mashtrimet dhe paragjykimet e saj, as me format apo shkencat e rreme. Ata e panë të vërtetën përtej. Në çështjen dhe shpirtin e tyre ato luajnë si dy fëmijë në harmoni të përsosur.

Me to mund të qeshni deri natën vonë dhe të luani nën yje, sepse ato dinë të jenë gra nëse u duhet të përballen me jetën.

Ato vazhdojnë të kenë guxim edhe kur diçka është aq e frikshme.

Ato nuk mendojnë, besojnë, e dinë, ndiejnë! Janë gjithmonë një hap përpara, por kurrë për ata që duan dhe kurrë nuk do ta tregojnë.

Çdo person që ato takojnë është një Mjeshtër. Diell, në majë të maleve, çdo udhëtar që ato përshëndesin është një Vëlla.

Nuk janë perfekte dhe as nuk duan të jenë. Asnjëherë nuk janë në konkurrencë, ato jepen në Jetë.

Por ju nuk do t’i shihni ato të qëndrojnë aty ku nuk duan të jenë. Dashurojnë aty ku nuk duan të duan. Këto gra nuk jetojnë në teatro, as nuk bëjnë kompromis, para së gjithash me zemrat e tyre. Ato janë shqiponja dhe delfinë, një qiell i ngrohtë dhe një det që rrjedh.

Kujdesuni për to. Janë Udhërrëfyeset e kësaj Epoke të Re.

 

Marrë nga blogu i Giulia Moratti, autore, kërkuese shkencore

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top