FB

June 22, 2022 | 8:25

Hipokrizia e mediave sociale: ato i urrejnë talk show-t, pse?

Talk emisionet televizive nuk kanë qenë kurrë në një krizë si tani. Shumë, ndoshta shumë, të keqtrajtuar, mohuar, të renditur si simbol i një modeli dhe një epoke televizive që ka përcaktuar një thyerje në dukje të pashërueshme midis mjeteve të komunikimit dhe një pjese të konsiderueshme të opinionit publik nga lindja që i atribuohet popullatës së mesme, aktuale…

Prej muajsh, axhenda e televizionit është karakterizuar nga fakte dhe episode të dyshimta në lidhje me përmbajtjen dhe vendosjen e disa talk show-ve, të detyruar në dy vitet e gjysmë të fundit të merren me përçarjen e opinionit publik për çështjet e pandemisë dhe konflikti. Vëmendja ndaj lëvizjes No Vax, hapësira që u jepet pozitave pro-ruse dhe njerëzve me kompetencë të dyshimtë, kërkimi i teprimeve në mënyrë që të ketë një përplasje të motivuar me nevojën për t’i dhënë zë secilit pozicion, janë të gjithë faktorë që kanë fryrë valë evidente e mosmiratimeve të këtij lloj programesh.

Inercia për të nxjerrë në pah vetëm më të këqijat e këtyre formateve duket evidente, por mospajtimi nuk ushqehet nga vetë televizioni, i akuzuar shpesh se është vetëreferues dhe flet vetëm për veten dhe veten, kryesisht falë platformave sociale, terrenit pjellor për bujqësi intensive. të armiqësisë ndaj natyrës së programeve të caktuara. Mund të duket kundërintuitive, por janë rrjetet sociale si Twitter dhe Instagram që mbajnë dhe legjitimojnë talk show-t. Përveç një modeli ekonomik që mbështet dhe justifikon ekzistencën e tyre (ato kushtojnë relativisht pak dhe gjenerojnë të ardhura për transmetuesit), sasia e madhe e muhabeteve, kryesisht negative, për këtë lloj kontejnerësh, qofshin Piazzapulita, Cartabianca, udhëtime të diskutueshme jashtë vendit. e Non è l’Arena, perdet nga Mario Giordano, është një ngjitës i pavetëdijshëm për këmbënguljen e këtij modeli televiziv. Megjithatë, kritikimi i talk show-ve në mediat sociale duket të jetë një praktikë e thjeshtë dhe fitimprurëse, nëse vërehet ngrënia me të cilën influencuesit e llojeve të ndryshme nxitojnë në këtë temë në rastin e parë të dobishëm: si të thyesh një derë të hapur ose të qëllosh kryq të kuq që nëse preferoni.

 

 

Përgatiti K.I / Burimi www.fanpage.it

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Drejtor Marketingu - Geart Shehu: 0682097486
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top