Në fokus

September 7, 2020 | 8:11

Ja se si shkollat në të gjithë Anglinë janë gati të mirëpresin rikthimin e nxënësve në klasa

Këtë shtator, të gjithë fëmijët në Angli do të kthehen në shkollë. Pak nervozizëm është normal, pasi gjërat do të jenë pak më ndryshe nga ato që jemi mësuar, por gjithçka është vendosur për një kthim sa më të sigurt

Për herë të parë që nga marsi, të gjithë moshat nga 11 deri në 16 vjeç pritet të kthehen javën e ardhshme, dhe ajo që mezi pret është drejtoresha Laura Vance.

‘Fjalët nuk mund të përshkruajnë se sa e emocionuar jam,’ thotë ajo. Na kanë munguar shumë fëmijët! Për disa nga studentët tanë më të privuar, shikimi i stafit në portat e shkollës mund të jetë fytyra e parë e qeshur e ditës. Shkolla nuk ka të bëjë vetëm me akademinë; ato formojnë njerëzit.’

Përveç mësimit të rregullt, kthimi në shkollë do të sjellë një rutinë dhe normalitet në jetën e studentëve, siç shpjegon Laura.

‘Fëmijët kanë qenë larg arsimit për muaj me radhë, gjë që ka çuar në vetmi, ankth dhe izolim – të gjitha probleme dëmtuese që do të rishikohen vazhdimisht. Është e rëndësishme që studentët tanë të kthehen tani, dhe ne kemi bërë gjithçka për ta bërë atë në mënyrën e duhur.’

 ‘Dyert tona do të jenë gjithmonë të hapura, duke zvogëluar pikat e prekjes në të gjithë shkollën dhe duke na ndihmuar të ndjekim shënjuesit e distancës në korridore. Në modelin tonë të ri, studentët do të caktohen në një flluskë. Këtu, ata do të kenë tryezën e tyre me të gjithë artikujt e nevojshëm, për të shmangur huazimin ose marrjen e pajisjeve në shtëpi.

Higjiena e studentëve është gjithashtu e një rëndësie të madhe, me çezma të reja në natyrë për të inkurajuar larjen e rregullt të duarve. Plus, stafi shtesë i pastrimit do të pastrojë rregullisht shkollën. Për të siguruar fëmijët dhe prindërit në lidhje me ndryshimet, stafi i akademisë ka punuar pa u lodhur për të azhurnuar rregullisht faqen e tyre të internetit dhe kanalet sociale.

‘Për të vlerësuar çdo shqetësim, ne jemi përpjekur të telefonojmë çdo familje,’ thotë Laura.

Flluskat tona do të ndihmojnë në zbatimin e sistemit të gjurmimit dhe për të ndaluar përhapjen në mënyrë efikase. Nëse na duhej të karantinonim një nënseksion të shkollës, ne kemi një kurrikul të gatshme online, e cila është një zgjidhje afatshkurtër. Në fund të fundit, nuk ka zëvendësim për jetën shkollore.’

Ky shtator shënon një kohë emocionuese për 11-vjeçaren Lily Rushforth, e cila kalon nga shkolla fillore në shkollën e mesme në Barnsley, South Yorkshire.

Ajo thotë: ‘Nuk jam aspak nervoz për virusin – thjesht jam e lumtur që filloj shkollën time të re, krijoj miq të rinj dhe kam mësues për të më ndihmuar me lëndët e mia të preferuara.’

Nëna e Lily Clare, 41 vjeç – e cila ka punuar gjatë gjithë mbylljes si menaxhere e praktikës dentare – thotë se të mësuarit në distancë në Outwood Primary Academy Littleworth Grange ka qenë ‘mahnitëse’, megjithëse Lily ka humbur anën sociale të shkollës.

 

 

Burimi / https://www.dailymail.co.uk/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top