FB

January 24, 2023 | 9:51

Jeni të lodhur nga partneri juaj dembel që nuk kontribuon në punët e shtëpisë? Këto 5 këshilla do t’ju ndihmojnë

Edhe pse ju e dashuroni pa fund bashkëshortin tuaj, ju nuk mund të mos e vini re plogështinë e tij. A i shmang punët për një arsye, ose thjesht sepse është shumë dembel. Në çdo rast, nëse mungesa e kontributit të tij në shtëpi ju lodh dhe ju frustron, atëherë hidhi një sy këshillave më poshtë.

Tregojuni atyre se si ndiheni

Komunikimi dhe ndershmëria janë ngjitësi që mban së bashku çdo marrëdhënie. Nëse besoni se partneri juaj nuk po kontribuon sa duhet, shprehni shqetësimet tuaja. Ata nuk do të jenë në gjendje të ndryshojnë zakonet e tyre dembelë nëse nuk e kuptojnë se sa shumë ju shqetëson. Mbani një sjellje të qetë, shprehni problemet tuaja dhe thuajini të ndryshojnë zakonet e tyre që ju shqetësojnë.

Lavdëroni ata kur bëjnë përpjekje

Do të ketë raste kur partneri juaj do t’ju ndihmojë në shtëpi për të kryer punët e mbetura në pritje, të tilla si pagesa e faturave dhe riparimi i gjërave. Pra, në ato raste të rëndësishme, përpiquni t’i lavdëroni dhe inkurajoni ata për ndihmën e tyre.

Shmangni kërcënimin e partnerit tuaj dembel

Mos përdorni kërcënime ose afate për të kryer një punë të përditshme, pavarësisht se sa shumë partneri juaj teston durimin tuaj. Jepuni atyre shumë mundësi dhe kohë për të bërë punën sipas mënyrës së tyre. Ata do ta bëjnë këtë pasi të binden se sado kohë të duhet, ju jeni të gatshëm të prisni. Ata madje mund t’ju befasojnë duke performuar edhe më mirë nga sa prisnit.

Trajtoni problemin nga këndvështrimi juaj

Të kuptuarit e pikave të forta dhe të dobëta specifike të njëri-tjetrit ju lejon të gjeni zgjidhje kreative për problemet tuaja. Nuk ka zgjidhje të vetme për t’u marrë me problemet e marrëdhënieve. Përpiquni së pari të njihni partnerin tuaj dhe më pas të ndërmerrni disa hapa që do ta bindin atë të ndihmojë në detyrat e përditshme.

Ndani përgjegjësitë e shtëpisë

Partneri juaj mund t’i shmangë punët e shtëpisë sepse nuk i pëlqen t’i bëjë ato. Bëni një listë të të gjitha punëve dhe përgjegjësive që ju dhe partneri juaj duhet të përmbushni. Pyetni me partnerin tuaj për detyrat e tij më të preferuara dhe më pak të preferuara. Mendoni se si mund t’i merrni me radhë ose t’i ndani detyrat në gjysmë, duke marrë parasysh pëlqimet, mospëlqimet, pikat e forta dhe oraret e tyre.

 

 

 

 

Burimi / News18

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top