Mirëqenie

November 11, 2017 | 8:45

Jepi lumturisë një shans

Lumturia fsheh veten në forma të panumërta, në gjëra në dukje të zakonshme . Gjendja jonë e mendjes është diçka që mund ta kontrollojmë qëllimisht, duke u fokusuar në ngjarje pozitive dhe duke minimizuar ato negative. Ligji i tërheqjes thotë se universi nuk e di nëse ne jemi duke jetuar gjithçka ku po përqendrohemi ose thjesht po i imagjinojmë . Çfarëdo që merr vëmendjen , universi e sjell më shumë atë në përvojën tonë. Kur ka një univers dashamirës, pse të mos sjellë gjithçka të mirë në jetën tonë?

Smiley Cheerful Emoticon Colorful Funny Laugh

Smiley Cheerful Emoticon Colorful Funny Laugh

Jeta moderne me shpejtësinë e saj të lartë, lëvizshmërinë super të shpejtë është jashtëzakonisht stresuese. Shtojini dhe punën që po bëni. Puna, shtëpia dhe jeta shoqërore bëhet mision i pamundur. Gara për suksesin, paranë, famën dhe fuqinë është diçka në të cilën ne të gjithë bëhemi pjesë. Pyetja është, a po paguajmë një çmim shumë të madh?

Një citim anonim thotë, “Ne kemi lindur për të paguar vetëm faturat dhe vdesin.’ Kyështë pikërisht mësimi që ne të gjithë duhet të marrim. Puna është vetëm një pjesë e jetës sonë, ashtu siç është edhe familja jonë. Nëse puna po krijon një nivel presioni për shkak të braktisjes së të dashurve dhe marrëdhënieve që kanë rëndësi për ne, duhet bërë disa rishikime të mëdha. Të kesh objektiva profesionale dhe të arrihen ato është e mirë, por jo me koston e heqjes dorë nga njerëzit që i duam. Le të ndalemi për një moment dhe të mendojmë – a nuk është lumturia qëllimi përfundimtar për të cilin po përpiqemi?

Lumturia është një gjendje e mendjes. Një filxhan kafe mund të jetë një burim gëzimi. Është shumë mirë të  marrësh një pushim dhe të mendosh për gjërat që ke humbur. Kaloni kohë me fëmijët tuaj. Ata rriten shumë shpejt. Shihni një mik të vjetër që nuk keni qenë në kontakt me të. Duaje zemrën tënde si askush nuk e sheh. Janë gjërat e vogla në jetë që na sjellin më shumë kënaqësi. Në gjithçka që bëni, i jepni lumturisë një shans.

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com