Këshilla & Arsye

December 6, 2017 | 11:36

Ka mënyra për të kapërcyer mendimin negativ

Një nga sfidat më të mëdha është të vendosësh kontrollin e mendimeve negative.

selftalk

Sipas Fondacionit Kombëtar të Shkencës, një person mesatarisht ka rreth 12,000 deri në 60,00 mendime në ditë. Prej tyre, 80% janë negative dhe 95% janë pikërisht të njëjtat mendime të përsëritura si një ditë më parë. Ajo si ne tregojmë veten pasqyron, jo vetëm mënyrën se si ne mendojmë, por se si ndihemi dhe veprojmë. Me fjalë të tjera, mendimet tona ndikojnë në realitetin tonë.

Këtu janë disa sugjerime që mund të jenë të dobishme:

-Identifikoni se çfarë mund të ndryshoni. Kontrolloni veten. I jepni asaj leje vetëm 15 minuta për t’u marrë me shqetësimet. Pas kësaj merruni me punët e shtëpisë, bëni një shëtitje, lexoni një libër, dëgjoni muzikë ose telefononi një mik.

-Ndiqni një mënyrë jetese të shëndetshme. Vendosni një objektiv për t’u ushtruar rreth 30 minuta shumicën e ditëve të javës.

-Ndiqni një dietë të shëndetshme dhe përqafo disa teknika, të tilla si meditimi, joga, ose kohë në natyrë për të menaxhuar stresin.

-Ji i hapur ndaj humorit. Qesh dhe buzëqesh.

-Praktikoni të folurën pozitive me veten.

 

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com