Këshilla & Arsye

December 6, 2017 | 12:01

Nëntë paralajmërime të varësisë nga ekranet

 

Fëmijët që përdorin teknologjinë në mënyra jo të shëndetshme ose duket se janë “të humbur në hapësirën kibernetike” kanë tendencë të kenë probleme me marrëdhëniet ndërpersonale dhe simptoma të tjera emocionale.

8985c0d5a5d42a516d8fc6ce3b970d0a

Kontroll i pasuksesshëm: Është e vështirë për fëmijën tim të ndalë përdorimin.

Humbja e interesit: Ekrani është e vetmja gjë që duket se e motivon fëmijën tim.

Preokupimi: Fëmija mendon vetëm për të.

Pasojat psikosociale: Ka ndërhyrje me aktivitetet familjare.

Problemet serioze për shkak të përdorimit: Përdorimi i teknologjisë shkakton probleme për familjen.

Tërheqja: Fëmija zhgënjehet kur ai / ajo nuk mund ta përdorë.

Tolerancë: Shuma e kohës që fëmija dëshiron të përdorë mediat vazhdon të rritet.

Arratisja: Kur fëmija ka pasur një ditë të keqe, media e ekranit duket të jetë e vetmja gjë që e ndihmon atë të ndjehet më mirë.

 

 

 

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com