FB

February 1, 2023 | 9:33

Këshilla për marrëdhëniet: Ndiqni këto 5 mënyra efektive për të qenë një çift i lumtur

Në stilin e jetës së sotme të ngarkuar, është shumë e vështirë t’i kushtoni kohë të mjaftueshme njëri-tjetrit. Barra e përgjegjësive bëhet aq e madhe sa nuk mund të mbajmë marrëdhënie si dikur në ditët e para. Për shkak të kësaj, shumë çifte nuk mund të kalojnë mjaftueshëm kohë së bashku, dhe më pas, shkëndija fillon të zvogëlohet dhe shumë herë, shumë prej nesh përballen me vështirësi. Por…

Kushtojini vëmendje cilësive të mira të partnerit tuaj

Për një marrëdhënie të lumtur dhe të shëndetshme, është shumë e rëndësishme të kuptoni dhe t’i kushtoni vëmendje cilësive të mira të partnerit. Nëse partneri juaj nuk është në gjendje t’ju japë kohë, atëherë dashuria e tyre nuk ka nevojë të ulet. Mund të jetë për shkak se janë të zënë me ngarkesën dhe përgjegjësitë e tyre, ose ndoshta janë nën një lloj stresi.

Argëtohuni së bashku

Nëse ka një distancë në marrëdhënie ose nëse ka një përçarje mes jush dhe partnerit tuaj, atëherë duhet të merrni pak kohë dhe ta kaloni atë së bashku. Momentet e mbushura me argëtim mund të rindezin dashurinë mes jush dhe partnerit tuaj dhe t’ju afrojnë më shumë me njëri-tjetrin.

Së pari përqendrohuni në forcën dhe lumturinë tuaj

Ju mund ta mbani dikë të lumtur vetëm kur jeni të lumtur. Ndonjëherë kur kujdesemi për të tjerët, ne ndalojmë së menduari për veten tonë. Është shumë e rëndësishme që së pari t’i kushtoni vëmendje vetes. Mbani gjithmonë parasysh të bëni punën në të cilën jeni të lumtur.

Mundohuni të kuptoni ndjenjat e partnerit

Ndonjëherë një partner është i turpshëm, kështu që mund të hezitojë t’ju tregojë mendjen e tij, kështu që ju duhet të flisni me të herë pas here. Ata nuk kanë nevojë të ndajnë problemet e tyre me ju menjëherë. Nëse partneri juaj refuzon të tregojë, përpiquni t’i kuptoni.

Jetoni në të tashmen

Për të forcuar marrëdhënien tuaj, është shumë e rëndësishme që sa herë të jeni me partnerin, ta shijoni atë moment. Gjatë kësaj kohe, kushtojini vëmendje fjalëve të tyre. Kur të çlirohemi pak nga përgjegjësitë apo problemet tona, atëherë në atë kohë mund t’i dëgjojmë me kujdes fjalët e tyre. Me këtë edhe partneri juaj do të kuptojë se po i kushtoni vëmendje fjalëve të tij. Kalimi i momenteve së bashku do të rrisë dashurinë tuaj dhe do t’ju ndihmojë të kuptoni më mirë njëri-tjetrin.

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top