FB

May 12, 2022 | 9:40

Këto ‘7 premtime nga një menaxher’ janë ëndrra e çdo punonjësi

Matthew Rechs, i cili punon në dizajnimin e produkteve në një kompani teknologjike, u bë fillimisht menaxher afërsisht 25 vjet më parë. Ai do të jetë i pari që pranon se nuk ishte lideri më i mirë në ato ditë. Në fakt, sipas llogarisë së tij, ai ishte “një menaxher i tmerrshëm” në atë kohë. Këto ditë, Rechs thotë se ai është dukshëm më i mirë në drejtimin – dhe një postim në Twitter që ai postoi në fillim të këtij muaji që u bë viral duket se e garanton këtë…

971a11f3d66b3ca576d6f96da63c0c71

Rechs, i cili është gjithashtu një trajner karriere dhe biznesi, përshkroi llojin e marrëdhënies që ai përpiqet të krijojë me punonjësit që i raportojnë drejtpërdrejt. Siç e sheh ai, marrëdhënia menaxher-punonjës duhet të theksojë qartësinë dhe besimin, duke i dhënë përparësi gjithashtu nevojave individuale të punëtorit.

Premtimet e Rechs:

1. Do të kemi 1 mbledhje javore. Nuk do ta anuloj kurrë këtë takim, por ju mund ta anuloni sa herë të doni, është koha juaj.

2. Kur planifikoj një takim me ju, gjithmonë do të them *kur ta planifikoj atë* se për çfarë duhet të bëhet fjalë. Nuk do të caktoj takime pa rend dite.

3. Kur hyj në DM-në tuaj, gjithmonë do të them “përshëndetje dhe pse”. Asnjë pezullim, asnjë muhabet, ndërsa ju po pyesni veten se çfarë dua.

4. Do të merrni komente nga unë. Nuk do të ketë asnjë reagim në rishikimin tuaj të performancës që po dëgjoni për herë të parë.

5. Puna juaj bëhet sipas mënyrës suaj. Fokusi im është te rezultatet, jo te produkti. Pasi ta kemi të qartë se ku duhet të shkojmë, si të arrijmë atje varet nga ju.

6. Një ekip është më i fortë kur punon së bashku, kujdeset për njëri-tjetrin dhe kujdeset për njëri-tjetrin. Ju lutemi shikoni majtas dhe djathtas për mundësitë për të ndihmuar kolegët tuaj. Ju lutemi kërkoni ndihmë kur keni nevojë. Askush nuk punon vetëm.

7. Unë do t’i atribuoj kreditet në mënyrë të përshtatshme për ju dhe ekipin tuaj. Unë kurrë nuk do ta ekzagjeroj rolin tim apo do ta minimizoj kontributin tuaj.

 

Përgatiti K.I / Burimi www.huffingtonpost.co.uk

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top