FB

June 15, 2022 | 10:10

Këto shenja tregojnë se keni frikë të jeni beqar

Për shumë njerëz të qenit beqar është një zgjedhje, por për disa kjo gjendje përfaqëson një problem kaq të madh saqë bëhet një patologji e njohur si anuptaphobia (nga latinishtja anupta, pa martesë).

“Statusi beqar” për disa është një avantazh, të bën të ndihesh i lirë, i shkujdesur, plotësisht autonom… për të tjerët, megjithatë, përfaqëson një gjendje shqetësuese, veçanërisht në periudhat në të cilat një marrëdhënie përfundon ose fillon të kesh probleme. me partnerin tuaj.

Zanafilla e anuptafobisë

Zakonisht prek femrat më shumë se meshkujt, midis moshës 30 dhe 40 vjeç. Shkaqet mund të jenë të shumta, por një nga më të shpeshtat është e natyrshme në një trashëgimi kulturore: shoqëria në atë moshë pret që një grua të gjejë një partner dhe të krijojë një familje. Braktisjet, tradhtitë, zhvlerësimet, refuzimet… paraqesin lëndë djegëse për ndjenjën e papërshtatshmërisë që çon në anuptafobi.

Simptomat e anuptafobisë

Shpesh ata që vuajnë nga ky problem nuk e kuptojnë me vetëdije. Simptomat e anuptafobisë, megjithatë, janë mjaft të përsëritura dhe mund të përmblidhen si më poshtë:

– Të menduarit fiks për të qenë beqar

– Ndjenja e fajit me mendimin se nuk keni ende një partner

– Gjendjet e ankthit

– Depresioni

– Kërkim obsesiv për një partner

– Vendosja për flirtet e përkohshme për të qenë me dikë

– Vështirësi në përfundimin e një lidhjeje edhe nëse ajo është e pakënaqshme

– Asgjësimi brenda marrëdhënies

 

 

Përgatiti K.I / Burimi psicoadvisor.com

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Drejtor Marketingu - Geart Shehu: 0682097486
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top